image

66% verloren USB-sticks bevat malware

woensdag 7 december 2011, 10:12 door Redactie, 0 reacties

Wie een USB-stick vindt moet hier voorzichtig mee omgaan, de kans is groot dat er malware op de datadrager staat. Dat beweert anti-virusbedrijf Sophos aan de hand van een eigen onderzoekje. De virusbestrijder kocht 50 USB-sticks tijdens een veiling van verloren goederen die in Australische treinen waren gevonden. Op tweederde van de USB-sticks stond malware. Het ging om 62 geïnfecteerde bestanden op 33 sticks. Op één stick stonden zes bestanden, besmet door vier verschillende soorten malware.

Er werd geen Mac OS X malware aangetroffen, maar negen van de USB-sticks waren door Mac-gebruikers gebruikt. Daarvan waren er zeven besmet met Windows-malware. Naast malware stonden de sticks ook vol persoonlijke bestanden, zoals belastinggegevens, schoolopdrachten, werkprojecten, fotoalbums, een CV en sollicitatie en broncode.

Het lekken van de persoonsgegevens was eenvoudig te voorkomen geweest als de reizigers encryptie hadden gebruikt. Toch was geen enkele stick versleuteld of bevatte versleutelde bestanden. Paul Ducklin adviseert consumenten dan ook om hun gegevens te versleutelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.