image

Avast lanceert gratis Android-virusscanner

woensdag 7 december 2011, 10:52 door Redactie, 4 reacties

Het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast heeft een gratis virusscanner voor Android smartphones en tablets gelanceerd. Het gaat om de bètaversie van Avast Free Mobile Security. De software beschikt over allerlei functies, zoals real-time bescherming, het scannen van te installeren apps en een webschild. Verder kunnen gebruikers via de app hun toestel op afstand vergrendelen, wipen, lokaliseren en zelfs een sirene af laten gaan.

Ook waarschuwt het programma als iemand de Android smartphone heeft gestolen en de simkaart probeert te vervangen. De eigenaar van de telefoon krijgt dan het nieuwe nummer doorgestuurd. Als laatste is het mogelijk om op afstand foto's te maken. Onlangs liet Google nog weten dat Android-gebruikers geen virusscanner nodig hebben en dat de aanbieders van mobiele anti-virus alleen maar paniek zaaien.

Reacties (4)
07-12-2011, 11:14 door Anoniem
Een virusscanner is misschien niet nodig, maar de extra's kunnen toch erg nuttig zijn.
07-12-2011, 11:40 door Anoniem
"Onlangs liet Google nog weten dat Android-gebruikers geen virusscanner nodig hebben en dat de aanbieders van mobiele anti-virus alleen maar paniek zaaien."

Google moet zich rot schamen..... Gaan ze gebruikers die op hun advies geen virusscanner gebruiken, en die besmet worden met dialer malware die dure nummers belt, of SMSjes verstuurt naar high-rate nummers, schadeloos stellen ? Google doet kennelijk aan reversed security awareness... Bah!
07-12-2011, 12:46 door Anoniem
Ik vind dat android snel iets moet gaan doen aan aan de beveilingin tegen malware.

Een mogelijkheid zou zijn een aparte market section te maken met "geverifieerde / veilige" apps.
Iemand die dan alleen uit het geverifieerde deel aps installeerd zou dat malware vrij moeten zijn.
Een gebruiker moet er natuurlijk wel voor kunnen kiezen om "mogelijk onveilige" apps te installeren, de apple variant waar alleen apple bepaalt wat wel en niet mag niet gewenst.

De "extra" opties die avast bied zijn ook in diverse andere apps te verkrijgen.

Verder ben ik het met google eens dat een virus scanner niet veel gaat helpen en dus onnodig is
* apps zijn allemaal encrypted en een virus scanner kan dus alleen de encrypted apk files scannen hashes vinden is daardoor inefficient.
15-01-2012, 13:50 door Anoniem
Ik heb de laatste 5-6 dagen last van een virus dat om de 10 minuten doorverwijzd naar een (betaalde website) en dat ik mijn wifi uit moet zetten voor betaling..

Ik heb een paar virusscanners gebruikt maar die hebben niets kunnen vinden, laatst heb ik dus Avast Mobile Security geinstalleerd die in 1 virs heeft kunnen vinden ( Battery Upgrade apk bestand ) na die verwijderd te hebben dacht ik dat het over was want had 1 dag geen doorverwijzing meer.. maar vandaag werd ik helaas weer doorverwezen naar die betaalde pagina.. ( ik zag echter ook dat mn vAvast Mobile Security verouderd was en ge-update moest worden (dus de programma was even uitgeschakeld) heb dus aangegeven datie direct mag updaten indien er een update is nu heb ik dus ook web protection aangezet hoop dat ik die stomme virus niet meer krijg..!! en google mag er inderdaad zelf ook iets aan doen!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.