image

Facebook lekt privéfoto's Mark Zuckerberg

woensdag 7 december 2011, 11:42 door Redactie, 1 reacties

Facebook heeft een lek in de website gedicht waardoor afgeschermde privéfoto's toch toegankelijk waren. De kwetsbaarheid werd door leden van een bodybuilding forum ontdekt en geeft gebruikers toegang tot foto's die door de Facebook abuse tool zichtbaar worden gemaakt. Via deze tool kunnen gebruikers aanstootgevende foto's van een gebruiker aan Facebook rapporteren. De tool liet in sommige gevallen ook een aantal afgeschermde foto's zien. Daardoor zijn inmiddels verschillende privéfoto's van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg gelekt.

Aanpassing
Volgens Facebook werd het lek door een recente code-aanpassing veroorzaakt en zou slechts voor een korte periode aanwezig zijn geweest. Inmiddels is het probleem door de sociale netwerksite opgelost. Onlangs werd Facebook nog door de Amerikaanse Federal Trade Commission wegens het misleiden van gebruikers aangepast.

De FTC kwam met Facebook overeen dat het toezeggingen in de toekomst beter gaat nakomen. Het gaat dan om het informeren van consumenten en het om toestemming vragen om gegevens te delen. Verder mag Facebook geen misleidende beloften meer doen en moet het ook toestemming krijgen voordat het de manier wijzigt waarop het gebruikersgegevens deelt.

aarnaast moeten de komende twintig jaar de "privacy practices" periodiek door externe auditors worden gecontroleerd.

Reacties (1)
07-12-2011, 12:27 door Anoniem
Ik zat een paar weken geleden op zijn account en die fotos waren gewoon publiek...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.