image

Privacywaakhond bestraft printblunder met megaboete

donderdag 8 december 2011, 10:14 door Redactie, 2 reacties

De Britse Information Commissioner's Office (ICO) heeft een provincie in Wales wegens een printblunder een megaboete opgelegd. Powys county council zou de databeschermingswetgeving hebben overtreden door documenten over een kinderbeschermingszaak naar de verkeerde persoon te sturen. De ontvanger kende de identiteit van het kind en diens ouder. Het incident vond plaats in februari, toen twee verschillende kinderbeschermingszaken naar dezelfde gedeelde printer werden gestuurd.

Twee pagina's van het ene rapport werden per ongeluk aan het andere rapport toegevoegd en vervolgens zonder enige controle verstuurd. De ontvanger van het rapport diende een klacht in. Vorig jaar vond er een soortgelijk incident plaats, toen een maatschappelijk werker informatie over een kwetsbaar kind naar dezelfde ontvanger stuurde. Wederom kende de ontvanger het in het rapport genoemde kind.

Boete
De ICO heeft het county council gewaarschuwd dat verdere maatregelen worden genomen als een soortgelijk incident weer plaatsvindt. "Dit is de derde Britse raad in net zoveel weken die een boete krijgt wegens het onthullen van gevoelige informatie over kwetsbare mensen. Het is de ernstigste zaak tot nu toe en heeft een recordboete gekregen", zegt Anne Jones van de ICO. De instantie deelde een boete van 150.000 euro uit.

Reacties (2)
08-12-2011, 15:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-12-2011, 12:34 door Anoniem
150k toch? Maar wat heeft CJLP ermee te maken?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.