image

Politie lanceert app voor Android en iPhone

vrijdag 9 december 2011, 12:24 door Redactie, 9 reacties

De Nederlandse politie heeft een gratis applicatie gemaakt voor bezitters van smartphones, waarmee snel contact met de politie kan worden gelegd. Via de "Politie.nl" app kunnen gebruikers direct foto's en filmpjes van ernstige misdrijven naar de politie versturen. Daarnaast is het mogelijk om via de smartphone Amber Alert, Burgernet en politienieuws te volgen. Verder is in de app te zien waar het dichtstbijzijnde politiebureau is.

Aan de hand van de locatiegegevens komen geüpload beeldmateriaal bij het juiste politiekorps terecht. "Want hoe eerder de politie op de hoogte is, hoe groter de kans dat daders gepakt kunnen worden", aldus de politie. Bij het insturen van het foto- of filmmateriaal worden naam, telefoonnummer, e-mailadres, locatiegegevens en een beschrijving gevraagd.

Deze gegevens worden gebruikt om de beelden naar het juiste politiekorps te sturen en om eventueel nader contact met de verzender op te nemen. De politie merkt op dat de beelden op een beveiligde server worden opgeslagen. De app is beschikbaar voor iPhone en Android smartphones. Volgens de politie wordt de app verder doorontwikkeld. Iets wat volgens Android-gebruikers ook nodig is, aangezien de applicatie niet "op een normale manier" is af te sluiten.

Reacties (9)
09-12-2011, 12:27 door Anoniem
"Bij het insturen van het foto- of filmmateriaal worden naam, telefoonnummer, e-mailadres, locatiegegevens en een beschrijving gevraagd."

Worden die gegevens "gevraagd" of automatisch meegezonden.
De app "de politie zoekt" had ook toegang tot allerlei privé gegevens zoals telefoonnummer IMEI etc.
09-12-2011, 15:59 door Preddie
Fijne ontwikkeling voor het sociaal vertrouwen van burgers onderling ..... als het geen wat wetenschappers stellen ook werkelijkheid worden drijft dit burgers verder uit elkaar .......
10-12-2011, 10:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-12-2011, 16:40 door linuxpro
En wat voor verzamelde informatie stuurt die app nog meer naar de politie?
10-12-2011, 19:35 door Anoniem
Ik kan me herinneren dat er onlangs ook al ophef was over een Nederlandse politie app die alle door jou ontvangen en gedane telefoonnummers registreerde en doorstuurde. Waarschijnlijk dan met het idee dat eventuele criminelen dan de app zouden gebruiken om te kijken of zij zelf gezocht werden, maar ondertussen dus hun eigen netwerk in kaart brachten.

Ik kan alleen even niet zo snel meer terug vinden waar ik dat gelezen heb, helaas.
12-12-2011, 12:21 door Anoniem
drijft dit burgers verder uit elkaar
Ja, erg vervelend. Denk je dat je maat een filmpje staat te maken voor Youtube, terwijl je een klasgenoot onder een lang denderende vrachtwagen schuift, blijkt die eikol het naar de politie te sturen. Het moet toch niet gekker worden. Je kan echt niemand meer vertrouwen!

Fysiek ingrijpen is vaak voor een burger net zo gevaarlijk...
Natuurlijk is dat waar, maar stel: Iemand rijd je klem op de snelweg en staat deuken in je deur te schoppen. Idioten staan je huis te bekogelen met stenen, eieren, whatever omdat je toevallig een andere voorkeur hebt qua geaardheid, religie of voetbalclub. Je staat op het balkon en bent getuige van een autoinbraak of sloopwerkzaamheden aan personen/eigendommen.

Er zijn legio situaties waarin dit soort apps *wel* nuttig kunnen zijn.

En tenslotte. Ik vind het belangrijk dat anonimiteit gewaarborgd is bij dit soort initiatieven, maar verder kan het een prima idee zijn.
12-12-2011, 13:33 door linuxpro
Door Anoniem: Ik kan me herinneren dat er onlangs ook al ophef was over een Nederlandse politie app die alle door jou ontvangen en gedane telefoonnummers registreerde en doorstuurde. Waarschijnlijk dan met het idee dat eventuele criminelen dan de app zouden gebruiken om te kijken of zij zelf gezocht werden, maar ondertussen dus hun eigen netwerk in kaart brachten.

Ik kan alleen even niet zo snel meer terug vinden waar ik dat gelezen heb, helaas.

Precies.. die informatiestroom is net zo interesant voor de heren dienders alleen daar hoor je ze niet over. Ik was ook al aan het zoeken naar dat artikel, eens verder zoeken op iphoneclub ofzo
13-12-2011, 12:50 door spatieman
jaja..
overheidsspyware dus...
05-01-2012, 20:43 door Anoniem
Ongetoetste aannames, jammer...hoe was het ook al weer...... iets met de waard?
Oja er zijn ufo's die ze achterhouden en we zijn ook niet op de maan geweest, en 911 hebben de Amerikanen zelf gedaan...
.... kleuters.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.