image

Windows Phone voor Android malware-slachtoffers

dinsdag 13 december 2011, 17:25 door Redactie, 7 reacties

Microsoft is een nieuwe marketingcampagne begonnen waarbij het slachtoffers van Android-malware een Windows Phone 7 geeft. De afgelopen week verwijderde Google 22 kwaadaardige applicaties van de Android Marktplaats die gebruikers op dure sms-diensten abonneerden. De softwaregigant vraagt nu op Twitter of slachtoffers van Android-malware hun verhaal willen delen. Voor de vijf "beste" verhalen wacht een Windows Phone 7. Microsoft Windows Phone "evangelist" Ben Rudolph, maakte zelfs de hashtag #droidrage aan. In de openingstweet wijst hij erop dat er meer malware voor Android smartphones is.

Promotie
"Microsoft doet er verstandig aan om niet al te zelfvoldaan naar de huidige problemen met Android-malware te wijzen, en het probleem als een promotie voor Windows Phone 7 te gebruiken kan kortzichtig zijn. Vergeet niet dat mensen die in een glazenhuis wonen geen stenen zouden moeten gooien", zegt Graham Cluley van Sophos.

Vandaag werd bekend dat aanvallers Windows Phone 7 toestellen via sms-berichten kunnen platleggen.

Reacties (7)
13-12-2011, 18:26 door Skizmo
In de openingstweet wijst hij erop dat er meer malware voor Android smartphones is.
Dus in plaats van te zeggen hoe goed hun produkt is, gaan ze nu ook al laten zien dat het minder slecht is. Net zo iets als 'zware shag is minder slecht dan half zware shag'. Prutsers,
13-12-2011, 20:08 door Anoniem
"In de openingstweet wijst hij erop dat er meer malware voor Android smartphones is."

Ook grappig. Hun nieuwe OS is dan ook wat jonger, dus redelijk logisch dat er minder malware is.

Nu even de DOS SMS in handen krijgen en die Rudolph er eentje sturen. Kijken of ie dan nog lacht. :)
13-12-2011, 21:38 door Anoniem
Nuja, een goed initiatief, toch? Android malware slachtoffers voorzien van een Windows Phone en dan maar gelijk de lijn doortrekken en Windows malware slachtoffers voorzien Chrome OS.
14-12-2011, 00:28 door Anoniem
Voor de mensen slachtoffer zijn geworden van windows-malware kunnen met hun verhaal komen. De beste verhalen zal ik belonen met de nieuwste Linux versie.

Iets van de pot en de ketel? Of was het de eerste steen?
14-12-2011, 09:41 door Nimrod
@Skizmo ik weet niet waar jij over praat, het moge gewoon duidelijk zijn dat Android het mallware gevoeligste mobile platform is.
Dat Microsoft dat benadrukt is misschien een vorm van payback time? Hoe vaak is Windows/IE wel niet uitgemaakt voor het slechtste platform of browser inzake security. Nu zij een keer naar iemand anders wijzen zijn zij in in eens de boeman? Hypocriet is dat.
14-12-2011, 10:36 door Anoniem
sjongejongejonge...

de microsoft campagnes worden ieder jaar zieliger.

wellicht moet microsoft wat minder tijd gaan investeren in rechtszaken en moddergooi praktijken en wat meer tijd in innovatie.

dat is in ieder geval wat de concurrentie doet en dat werkt WEL.
14-12-2011, 14:31 door Anoniem
Door Nimrod: @Skizmo ik weet niet waar jij over praat, het moge gewoon duidelijk zijn dat Android het mallware gevoeligste mobile platform is.
Dat Microsoft dat benadrukt is misschien een vorm van payback time? Hoe vaak is Windows/IE wel niet uitgemaakt voor het slechtste platform of browser inzake security. Nu zij een keer naar iemand anders wijzen zijn zij in in eens de boeman? Hypocriet is dat.

Dus ehh, Nimrod, je gaat mee met de stelling; "Android malware slachtoffers voorzien van een Windows Phone en dan Windows malware slachtoffers voorzien Chrome OS."? Mooi zo !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.