Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Documenten encrypt naar backup

29-01-2013, 12:07 door Anoniem, 4 reacties
Als ik op mijn laptop de encryptie van Ubuntu gebruik, maar ik wil de wijzigingen wel naar een andere server sturen ter backup, hoe zorg ik dan dat deze tijdens transport en opslag ook versleuteld zijn?
De optie om steeds een encrypte full backup over te sturen is nogal omslachtig, maar de differential backup onversleuteld oversturen en dan op de server weer versleutelen is ook niet zo eenvoudig te realiseren (dan moet de server dat ondersteunen).
Ik kan me niet zo goed voorstellen dat er geen veilige oplossingen voor zijn, maar welke zijn dat dan?
Reacties (4)
29-01-2013, 17:15 door Erik van Straten
Het mooiste is het als de bestanden altijd versleuteld blijven.

O.a. rsync (zie https://en.wikipedia.org/wiki/Rsync) ondersteunt het uitwisselen van slechts die delen (vermoedelijk afgerond tot tot een zekere blokgrootte) van een binair bestand die gewijzigd zijn.

Je zou ook een dienst als https://www.wuala.com/ kunnen overwegen. Middels googlen naar bijv.: wuala site:security.nl vind je daar meer info over.

Laat je ons weten waar je uiteindelijk voor kiest? Het is altijd interessant om te weten welke backupoplossingen goed werken en veilig zijn!

Tip: maak een account aan op security.nl, dan hoef je niet steeds op moderatie te wachten.
29-01-2013, 17:37 door Zipper306
Wuala heeft Java nodig, daar begin ik dus maar niet aan.
29-01-2013, 18:46 door Anoniem
Kijk eens naar duplicity: http://duplicity.nongnu.org/. Ook zo via de ubuntu installer toe te voegen.

Anders zijn er nog genoeg alternatieve backup dingen die incrementals produceren, die je eventueel zelf (of per script) kan versleutelen en ergens opbergen. freecode heeft keuze genoeg. Als je de lijst van wat er het laatst in de backup gegaan is lokaal houdt heb je geen toegang tot de inhoud van de laatste backup nodig om een incremental te maken.

En erik, eigenlijk stel je hier wel een klein beetje teleur.
30-01-2013, 06:20 door Erik van Straten
Door Anoniem: En erik, eigenlijk stel je hier wel een klein beetje teleur.
Punt voor jou, je hebt me ontmaskerd! Ik ben inderdaad een mens - met de bijbehorende tekortkomingen. Fouten maken, niet alles weten, soms slaperig zijn en soms niet snappen wat andere mensen bedoelen en/of waar ik geblunderd heb - zoals ook deze keer?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.