image

Google Chrome 15 populairste browser

donderdag 15 december 2011, 12:29 door Redactie, 15 reacties

Google Chrome 15 is voor het eerst de populairste browser wereldwijd geworden, zo blijkt uit de wekelijkse cijfers van onderzoeksbureau StatCounter. De laatste week van november wist de Google browser 23,6% van de markt te veroveren, tegenover 23,5% van Internet Explorer 8. Worden alle IE-versies bij elkaar opgeteld, dan is Microsoft nog altijd eerste, met Google op de tweede plaatst.

"Google kondigde Chrome voor bedrijven precies een jaar geleden aan en systeembeheerders lijken het in een opmerkelijk korte tijd omarmd te hebben", zegt StatCounter CEO Aodhan Cullen. "Kijkend naar de dagelijkse statistieken, blijkt dat sinds begin oktober Chrome 14 en 15 in de weekenden groter dan IE8 zijn. Chrome 15 wist IE8 voor de eerste keer tijdens de laatste werkweek van november in te halen."

Volgens Cullen lijkt het erop dat mensen thuis in het weekend Chrome gebruiken, maar dat nu ook op kantoor doen. Dinsdag verscheen Google Chrome 16.

Reacties (15)
15-12-2011, 13:18 door Preddie
chrome populair ? het meer en deel van de mensen die ik ken vraag zich af hoe ze er weer vanaf komen omdat deze vaak mee geinstalleerd wordt met allerlei andere zooi van google, zo zien ze het vinkje over het hoofd en hebben vervolgens chrome draaien en weten daar niet meer vanaf te komen ....... het is wachten tot de EU vind dat google haar positie misbruikt om chrome aan de man te brengen, net zoals microsoft eerder als op het matje geroepen is ...
15-12-2011, 13:36 door Anoniem
Helaas, 'vinkje over het hoofd zien' is gewoon een domme user error. daar gaat de EU echt niets tegen doen. Persoonlijk vind ik Chrome de beste browser, voornamelijk vanwege de security voordelen (sandbox, auto update, builtin flash auto update, etc). Ik installeer het bij iedereen en pin hem op de task bar ipv IE en zeg dat als ze niet weer gepwned willen worden dat ze gewoon MOETEN Chromen ... Tot nu toe iedereen tevreden en heb nog niet geen PCs moeten reinstallen bij Chrome gebruikers.
15-12-2011, 13:55 door meinonA
Mooi! Dan gaan wij ook meer tijd besteden aan Chrome ondersteuning in onze websites. Vroeger ging 90% van die tijd naar IE, maar dat is nu niet meer nodig...

Toch? ;)
15-12-2011, 15:10 door Anoniem
Door Anoniem: Ik installeer het bij iedereen en pin hem op de task bar ipv IE en zeg dat als ze niet weer gepwned willen worden dat ze gewoon MOETEN Chromen ...

dit is net zo fout als allerlei andere manieren. Je kunt mensen adviseren om Chrome te installeren en gebruiken, maar mensen moeten maar een paar dingen, b.v. ademhalen, eten, drinken e.d.
15-12-2011, 15:27 door choi
Door Anoniem: Helaas, 'vinkje over het hoofd zien' is gewoon een domme user error. daar gaat de EU echt niets tegen doen. Persoonlijk vind ik Chrome de beste browser, voornamelijk vanwege de security voordelen (sandbox, auto update, builtin flash auto update, etc).

Mee eens.
Voor de huis-tuin-en keukengebruiker zou ik vanwege het gebruiksgemak en de ingebouwde security features altijd Chrome installeren.

Eventuele privacy issues kan je omzeilen door de user metrics, DNS pre-fetching e.d uit te schakelen (desnoods via een startup switch) en de standaard zoekmachine te vervangen door Start Page/Ixquick of DuckDuckGo.

De spreekwoordelijke gevorderde gebruiker met hoge security en privacy eisen moet zeker bij Firefox blijven (zolang deze nog bestaat).
15-12-2011, 16:48 door Anoniem
Als ik Google Chrome gebruikt kan ik geen eens iets simpels als op het Envelopje van Windows Live Messenger klikken en direct in me Hotmail geraken ! En trouwens met XP is er uberhaupt geen sandbox in Chrome .Nee ik hou het maar bij me IE8 .Er is nog zat werk te verrichten in en aan Chrome !
15-12-2011, 17:30 door meinonA
Door Anoniem: Als ik Google Chrome gebruikt kan ik geen eens iets simpels als op het Envelopje van Windows Live Messenger klikken en direct in me Hotmail geraken!

HAHAHA!!!!

En dat is de schuld van Chrome? Dream on...
15-12-2011, 18:03 door choi
Door Anoniem: En trouwens met XP is er uberhaupt geen sandbox in Chrome.

Waar heb je dat vandaan?


'The Windows sandbox is a user-mode only sandbox. There are no special kernel mode drivers, and the user does not need to be an administrator in order for the sandbox to operate correctly. The sandbox is designed for 32-bit processes and has been tested on Windows 2000, Windows XP 32 bits, and Windows Vista 32 and 64 bits.'

Bron: http://www.chromium.org/developers/design-documents/sandbox
15-12-2011, 19:49 door Anoniem
Als Firefox door Chrome zou ophouden te bestaan, dan gebruik ik wel Opera, want Chrome vind ik niks. Maar ieder zijn of haar meug natuurlijk hè?
16-12-2011, 08:22 door Anoniem
Nogal logisch, als het overal met een verdekt (dubbel) vinkje word mee geinstalleerd.

Zelfs bij CCleaner... Tssss...
16-12-2011, 13:54 door Anoniem
Als ik Google Chrome download en installeer,en ik wil ook in Chrome programma's als Windows Live Messenger,Hotmail en bijv. Skype en ook Adobe Reader en Adobe Flashplayer gebruiken moet ik programma's/software dan ook opnieuw downloaden en installeren? In dat geval zou ik al die programma's dus dubbel op mn pc hebben? Ik wil dus Chrome NAAST IE9 hebben.
16-12-2011, 14:39 door meinonA
Door Anoniem: In dat geval zou ik al die programma's dus dubbel op mn pc hebben? Ik wil dus Chrome NAAST IE9 hebben.
Jij verdient IE.
16-12-2011, 16:22 door choi
Door Anoniem: Als ik Google Chrome download en installeer,en ik wil ook in Chrome programma's als Windows Live Messenger,Hotmail en bijv. Skype en ook Adobe Reader en Adobe Flashplayer gebruiken moet ik programma's/software dan ook opnieuw downloaden en installeren? In dat geval zou ik al die programma's dus dubbel op mn pc hebben? Ik wil dus Chrome NAAST IE9 hebben.

Deze vraag is niet on topic en al helemaal geen security onderwerp.
Maar aangezien ik toch bezig ben:
Chrome heeft Flash ingebakken, daar hoef je niks aan te doen. Hetzelfde geldt voor de (online) pdf-viewer (via google docs).
Je kan dit aanpassen in Chrome als je een andere pdf reader wilt gebruiken om vanuit de browser pdf's te openen.

Skype en Live Messenger zijn stand-alone applicaties die verder los staan van de gebruikte browser (tenzij je een specifieke browser als standaard wilt instellen om mail en/of bestanden te openen vanuit deze applicaties).

Hotmail is een online dienst die in elke browser functioneert.
16-12-2011, 18:07 door Anoniem
Al die Idolaten die nu weer achter Google Chrome aanrennen en het als het Ultiemste propageren .Sorry hoor maar op mijn werk is zelfs Google chrome verboden door systeem beheerders van een grote IT firma namen .Zal heus wel nog 1 en ander mankeren .En ja mijn ervaring zelf is ook dat nog 1 en ander beters kan.Nee ook voor mij nog IE als master of Internet browser!
18-12-2011, 13:30 door meinonA
Door Anoniem: Sorry hoor maar op mijn werk is zelfs Google chrome verboden door systeem beheerders van een grote IT firma namen .
Ach, incompetentie en/of luiheid bij systeembeheerders... Wat was ook weer de reden dat er nog mensen zijn die IE7 op de zaak gebruiken?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.