image

Microsoft gaat IE in 2012 automatisch upgraden

donderdag 15 december 2011, 14:28 door Redactie, 6 reacties

Microsoft gaat vanaf volgend jaar automatisch de nieuwste versie van Internet Explorer op Windows computers installeren. Daardoor wordt op Windows 7 en Vista machines automatisch Internet Explorer 9 geïnstalleerd, terwijl Windows XP-gebruikers IE8 geïnstalleerd krijgen. Microsoft volgt hiermee het voorbeeld van Google Chrome en ook Mozilla Firefox. Chrome installeert automatisch al nieuwe versies en Mozilla hanteert dit proces al deels. De ontwikkelaar werkt nu aan stille updates voor Firefox.

De huidige opzet van Windows Update zou gebruikers verwarren, waardoor browser upgrades minder snel worden uitgevoerd, zegt Ryan Gavin, topman van het IE-team. Het kiezen van een geheel automatische update functie zou een veel veiligere aanpak zijn. "De browser is altijd een groot aanvalsoppervlak voor malware", laat Gavin weten. "Het updaten van browsers is redelijk eenvoudig. En beveiligingsonderzoekers zijn het unaniem eens dat gebruikers altijd de laatste versie moeten gebruiken."

Register
Microsoft zal in januari met het plan beginnen, waarbij het als eerste in Australië en Brazilië wordt getest. Beveiligingsexpert Jeremiah Grossman is blij dat Microsoft voor een automatisch update-model kiest. Het automatische update proces vindt alleen bij de introductie van nieuwe browserversies plaats. Gebruikers die een nieuwe versie willen blokkeren, kunnen het register aanpassen of de Windows Automatic Update Blocker Toolkit gebruiken.

Gebruikers die IE8 of IE9 via Windows Update hebben geweigerd zullen niet automatisch worden geüpdatet. Daarnaast is er een optie voor gebruikers om het automatisch upgraden uit te schakelen. Verder is er nog altijd de mogelijkheid voor gebruikers om een nieuwe versie te deinstalleren en naar een oudere versie terug te gaan. Iets waarvan Gavin denkt dat maar weinig zal voorkomen. "We willen het web echt voorwaarts duwen."

Reacties (6)
15-12-2011, 15:32 door spatieman
ik voorzie mallware aanvallen via email.
15-12-2011, 16:16 door Anoniem
Ik wil helemaal geen IE9, dat heb ik al uitgeprobeerd maar ik vind IE8 veel fijner op mijn Vista-pc. De favorieten staan aan de rechterkant in IE9 en als je die vastpint staan ze wel weer links, dat heen en weer van rechts naar links is raar, dit hadden ze beter in beide gevallen aan één kant kunnen plaatsten. Na installatie van IE9 kreeg ik ook problemen met het kalender-gadjet in Vista, die kreeg in één keer een extra oranje randje!? Ik ga het "automatisch upgraden" dus zeker uitschakelen als het zover komt!
15-12-2011, 19:51 door Anoniem
Ik vind IE9 met die rare terugknop er maar ruk uit zien. En qua gebruik vind ik het ook al niets.
15-12-2011, 23:27 door Anoniem
Krijgen we daar dan ook automatische OS upgrades bij? Want als M$ doorzet met die leuke trend (IE9 alleen voor win vista+, IE10 alleen win 7+) zal dat nodig zijn.
16-12-2011, 02:09 door Anoniem
Door Anoniem: Ik wil helemaal geen IE9, dat heb ik al uitgeprobeerd maar ik vind IE8 veel fijner op mijn Vista-pc. De favorieten staan aan de rechterkant in IE9 en als je die vastpint staan ze wel weer links, dat heen en weer van rechts naar links is raar, dit hadden ze beter in beide gevallen aan één kant kunnen plaatsten. Na installatie van IE9 kreeg ik ook problemen met het kalender-gadjet in Vista, die kreeg in één keer een extra oranje randje!? Ik ga het "automatisch upgraden" dus zeker uitschakelen als het zover komt!
Voor de kalender is een oplossing,kijk maar eens op google en bij microsoft fix-it.Kheb het probleem ook gehad nu opgelost.Ben tevreden met IE9.
16-12-2011, 13:18 door Skizmo
Aangezien IE alles in grote brokken doet.. (iedere nieuwe IE ziet er toch wel weer anders uit) ga ik waarschijnlijk veel telefoontjes krijgen van de n00b-gebruikers-vrienden waarvan ik de machines onderhoud :(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.