/dev/null - Overig

Advies nieuw laptop

18-12-2011, 21:13 door Anoniem, 19 reacties
Hoi heeft iemand misschien advies voor me over welke laptop merk je het beste kan kopen ?
Reacties (19)
19-12-2011, 10:02 door Anoniem
http://www.linux-laptop.nl/

http://www.mingos.nl/vmchk/ubuntu-laptops.html

http://hettes.nl/
19-12-2011, 10:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-12-2011, 10:36 door Mysterio
Hangt er vanaf wat je er mee wilt doen. Zo ging er eens een meisje de wereld over zeilen...
19-12-2011, 10:44 door Anoniem
Merk is niet belangrijk.
Belangrijkste is idd wat je er mee gaat doen, geen dure I7 nodig als je
er alleen maar mee gaat mailen/internetten.

Ga gewoon naar een winkel, probeer er een aantal.

Kijk of je het scherm goed vindt. (reflectie)

Hoe voelt het toetsenbord aan.
19-12-2011, 10:45 door SirDice
Dit lijkt me een betere plek om te vragen: http://tweakers.net/.
19-12-2011, 10:59 door Spiff has left the building
Het nare met merk-laptops (en met merk-desktops evenzeer) dat is dat je ze geleverd krijgt vergeven van de crapware (ongewenst extra meegeïnstalleerde niet of nauwelijks nuttige programma's) en dat het helemaal keurig verwijderen van die crapware een flinke klus kan zijn (hulpprogramma's zoals PC Decrapifier helpen, maar verwijderen niet alles en niet alle resten).
Dat geldt althans voor Windows systemen, ik kan me voorstellen dat dat voor computers met andere OS zoals de door Anoniem [10:02 uur] geadviseerde Linux-laptops anders kan zijn en die hopelijk 'schoon' geleverd worden.

Gelijk een schone herinstallatie zou helpen, maar veelal krijg je met merk-computers niet de OEM Windows-schijf meegeleverd, maar slechts een recovery-mogelijkheid die inclusief de crapware is.
Om die reden zou ik beslist kiezen voor een 'merkloze' computer, geleverd zonder crapware, en met daarbij tevens een OEM Windows-schijf meegeleverd.

Meerdere winkels kunnen 'merkloze' desktops leveren, hoeveel winkels 'merkloze' laptops leveren dat weet ik niet. Ik weet dat Alternate een mooi laptop assortiment heeft onder het eigen merk, te leveren zonder installatie.

Tenslotte, kies je voor Windows 7 als OS, realiseer je dan dat de ondersteuning met updates voor de Home en Ultimate versies al in 2015 afloopt. Vind je dat te snel, overweeg dan Windows 7 Professional, die wordt vijf jaar langer ondersteund.
19-12-2011, 11:16 door Anoniem
Door Anoniem: Hoi heeft iemand misschien advies voor me over welke laptop merk je het beste kan kopen ?
Advies kan enkel gegeven worden als duidelijk is *waarom* je een laptop wil hebben en *waarvoor* je hem gaat gebruiken. Merk is enkel belangrijk voor bedrijven als particulier is dit meer persoonlijke voorkeur dan nut.
19-12-2011, 11:19 door Anoniem
Ik ga er meer mee internetten , films op kijken , en voor gebruik voor werk .
19-12-2011, 11:25 door Spiff has left the building
Door SirDice: Dit lijkt me een betere plek om te vragen: http://tweakers.net/.
Ja, zeker, wanneer het gaat om specificaties, gebruiksgemak, garantie-ondersteuning, en weet ik niet wat al,
maar ook hier is de vraag "welk laptop-merk" toch wel wat op zijn plaats, wanneer je denkt aan zaken zoals de mogelijkheid zelf je OS te kiezen, en het al dan niet meegeleverd krijgen van lastig te verwijderen crapware en verouderde lekke versies van diverse programmatuur.

Aanvullend nog:
Veel nuttige ervaring en kennis op Tweakers.net forum (GoT) (N.B. geen mail-attendering bij reacties),
maar ook andere fora kunnen je helpen bij het bepalen wat je nodig hebt, zoals bijvoorbeeld het Computer!Totaal-forum en het Nationaal Computer Forum.
19-12-2011, 13:22 door Anoniem
Zelf adviseer ik alleen Asus, Toshiba of Sony. Deze merken staan er om bekend het minste uitval te hebben en geven als enige merken standaard 2 jaar fabrieksgarantie ipv slechts één. Samsung schijnt ook robuust te zijn. Merken die bekend zijn relatief sneller stuk te gaan en je beter niet aanschaffen kunt: vooral Acer, Packard Bell en Lenovo, maar ook HP(/Compaq).

En kiezen voor een goed merk met keurige garantie is ook een vorm van computerbeveiliging toch?

Tweaker.net is inderdaad een goede tip. Vooral de afdeling Pricewatch en Reviews.

Overigens een collega vorige week nog geholpen een laptop te kopen. Gedaan bij Mycom en geeft 3 jaar garantie op alle laptops. (Gekozen: een zilveren (kon ook zwart of bruin) Asus (Core i5 2e generatie), 15,6 scherm (hd met led backlight), Nvidia 1gb, 320 HDD, Usb 3,0,Win 7 HP 64, etc. voor slechts 550,-).
19-12-2011, 13:49 door SLight
@ Topicstarter

Je gaat op een website voor computerbeveiliging, etc vragen welk merk goed is, terwijl dit per model onderling ook nog varieert? Er is niet een goed of slecht merk, het is een combinatie van veel dingen zoals prijs, accuduur, prestaties, scherm, etc.
19-12-2011, 14:04 door Anoniem
Door Anoniem: Merken die bekend zijn relatief sneller stuk te gaan en je beter niet aanschaffen kunt: vooral Acer, Packard Bell en Lenovo, maar ook HP(/Compaq).
Ik vraag me af waar je je info haalt want mijn Thinkpads (IBM / Lenovo) zijn nog nooit stuk gegaan. Ik koop al jaren uitsluitend IBM/Lenovo en zal iemand nooit een ander merk aanraden. Die dingen gaan namelijk _niet_ stuk.

Zo zie je maar dat heel dit gedoe nogal subjectief en relatief pointless is.
20-12-2011, 06:57 door Anoniem
Inderdaad pointless, 2x lenovo gehad, 2x defect.
1e keer na een maand of 10.
De 2e na 3 maanden.

Met mijn HP laptopje geen problemen in 2 jaar and counting...
20-12-2011, 09:22 door Mysterio
Door Anoniem:
Door Anoniem: Merken die bekend zijn relatief sneller stuk te gaan en je beter niet aanschaffen kunt: vooral Acer, Packard Bell en Lenovo, maar ook HP(/Compaq).
Ik vraag me af waar je je info haalt want mijn Thinkpads (IBM / Lenovo) zijn nog nooit stuk gegaan. Ik koop al jaren uitsluitend IBM/Lenovo en zal iemand nooit een ander merk aanraden. Die dingen gaan namelijk _niet_ stuk.

Zo zie je maar dat heel dit gedoe nogal subjectief en relatief pointless is.
Er zijn wel wat onderzoekjes naar gedaan zie oa: http://news.cnet.com/8301-17938_105-10400447-1.html of http://www.pcworld.com/article/211402/reliability_and_service_laptops.html. Je ziet verschillen per merk en Lenovo is wat betrouwbaarheid gewoon een middenklasser.
20-12-2011, 14:05 door Anoniem
Je ziet steeds vaker laptops die gewoon voor thuisgebruik worden aangeschaft, bijvoorbeeld omdat het minder ruimte in beslag neemt en handig is om mee op de bank te zitten.
Zo gebruik ik al een jaar of 4 een Acer (een van de mindere merken) zonder problemen.
Ben je echter van plan om je laptop ook daadwerkelijk mee op pad te nemen, denk dan ook aan zaken als stoot/valgevoeligheid en niet te vergeten de stijfheid van het interne frame ivm het risico op torsie.
20-12-2011, 16:22 door Spiff has left the building
De meeste reactie hierboven hebben mijns inziens nog steeds nauwelijks een relatie met de Security.nl doelgebieden informatiebeveiliging, privacy en gegevensbescherming. Hoogstens is met enige moeite de relatie 'mag niet te gauw stuk gaan' en gegevensbeveiliging te zien.

Ik kom nog even terug op wat ik gisteren, ma.19-12, 10:59 (en 11:25) uur, aanstipte -
het met voorgeïnstalleerd OS en vol met reeds verouderde lekke programmaversies en andere crapware en zónder schone installatieschijf aangeleverd krijgen van merk-laptops.
De kans op het achterblijven van restanten van lekke programma's (of van programma's met andere negatieve security-implicaties) kan als een veiligheidsrisico worden gezien.
Ik opperde daarom het kiezen van een 'merkloze' laptop, geleverd zonder crapware, en met daarbij tevens een OEM installatieschijf meegeleverd.
Ik tipte Alternate, en gaf aan dat ik niet wist welke andere winkels mogelijk ook schone laptops kunnen leveren.

Van Alternate heb ik inmiddels vernomen dat die de eigen-merk laptops laat samenstellen door BTO.eu.
Via Alternate koop je dan een van de door Alternate geselecteerde configuraties van de BTO-mogelijkheden.
Ook via Salland.eu is het mogelijk een BTO-notebook te bestellen, hierbij is er een beperkte keuze uit enkele basismodellen, maar die zijn vervolgens nog uitgebreid naar eigen inzicht te configureren.
Daarnaast is er direct via BTO.eu een uitgebreide mogelijkheid tot het kiezen van een notebook en het configureren daarvan.
En tevens is er ook nog XNotebooks.nl, vergelijkbaar met BTO, waar eveneens een notebook te kiezen en te configureren is.

Best keuze dus, wanneer je een laptop verkiest met een OS naar eigen inzicht en zonder voorgeïnstalleerde lekke programma-versies en andere crapware.
20-12-2011, 21:21 door Anoniem
WEL: ASUS SONY, LENOVO, TOSHIBA

NIET: HP ACER PACARD HELL
21-12-2011, 10:34 door Anoniem
Door Anoniem: WEL: ASUS SONY, LENOVO, TOSHIBA

NIET: HP ACER PACARD HELL
it's in caps, so it must be true!
21-12-2011, 10:39 door Spiff has left the building
Lekker, Anoniem van gisteren di.20-12, 21:21 uur.
Enige motivatie en vermelding van je overwegingen zou wellicht nuttig zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.