image

"80% verkeerd gespelde URL’s leidt naar typosquatting"

maandag 19 december 2011, 13:59 door Redactie, 3 reacties

Het verkeerd typen van de URL van Facebook, Google, Twitter, Microsoft en Apple leidt in 80% van de gevallen naar een typosquatting site. Een deel van deze websites zijn phishingsites of verspreiden malware, aldus onderzoek van het Britse anti-virusbedrijf Sophos. Typosquatters registreren de mis-spelling van populaire websites in de verwachting geld te verdienen aan het internetverkeer ontstaan door onbedoelde typefouten.

In vijftien procent van de gevallen komt men na het verkeerd spellen van een URL op reclamesites, waar cybercriminelen geld verdienen aan elk ongewenst bezoek. Bij twaalf procent ging het om IT & hosting pagina’s. Van de 14.495 verkeerd gespelde URL's die werden onderzocht, bestempelde de virusbestrijder er 738 (5,1%) als ongewenst. In deze categorie vallen criminele en erotisch getinte websites.

Reacties (3)
19-12-2011, 15:01 door Anoniem
"80% verkeerd gespelde URL's leidt naar typosquatting"
Gek hè.
19-12-2011, 15:58 door Anoniem
"In vijftien procent van de gevallen komt men na het verkeerd spellen van een URL op reclamesites, waar cybercriminelen geld verdienen aan elk ongewenst bezoek."

Is het hosten van zo'n site dan per definitie (cyber-) crimineel ? Of zijn reclamemakers per definitie crimineel ?

"Van de 14.495 verkeerd gespelde URL's die werden onderzocht, bestempelde de virusbestrijder er 738 (5,1%) als ongewenst."

Als ik het goed begrijp op basis van de statistieken, moet de conclusie dus zijn dat sommige websites wel crimineel zijn, maar niet ongewenst (immers is het percentage "criminele reclamewebsites" hoger dan het percentage websites dat als "ongewenst" wordt aangemerkt) ?
20-12-2011, 07:40 door Anoniem
Er bestaat een leuk open source tooltje om dit voor jouw bedrijf/website te onderzoeken: URLCrazy.

Het tooltje is hier te vinden: http://www.morningstarsecurity.com/research/urlcrazy

Een artikel over hoe het te gebruiken kan je hier vinden: http://www.ihackforfun.eu/index.php?title=urlcrazy-is-someone-spying-on
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.