image

Mobiele Firefox-gebruiker wil niet gevolgd worden

vrijdag 23 december 2011, 10:59 door Redactie, 1 reacties

Gebruikers van Firefox Mobile zijn veel privacygevoeliger dan de Firefox-gebruikers op desktop of laptop, zo blijkt uit cijfers van Mozilla. Van de mobiele gebruikers heeft 17,6% de Do No Track (DNT) functie ingeschakeld, tegenover zes procent bij desktopgebruikers. De functie vertelt tegen websites dat de gebruiker niet online gevolgd wil worden. Het is vervolgens aan de website om hier gehoor aan te geven.

"We weten niet de precieze reden waarom meer Firefox Mobile-gebruikers DNT gebruiken. Het kan zijn dat mensen die een alternatieve browser voor de standaard Android-browser zoeken, technischer zijn en daarom eerder de instellingen zullen wijzigen dan andere gebruikers", zegt Mozilla's Alex Fowler. Een andere mogelijkheid is dat het instellingenvenster in Firefox Mobile veel duidelijker is. "Het kan ook zijn dat mensen zich veel meer zorgen maken over privacy en tracking op hun mobiele toestel."

Mozilla maakte een 'infographic' met alle statistieken van het afgelopen jaar. Zo werd de browser zeven keer sneller dan Firefox 3.6, terwijl het geheugenverbruik halveerde. Verder werden er meer dan 480 miljoen add-ons geïnstalleerd en verscheen de Android-versie van de browser.

Reacties (1)
23-12-2011, 11:12 door 0101
Ik denk dat Firefox Mobile gebruikers deze optie vaker aanzetten omdat Fx Mobile zo'n nieuwe browser is, waardoor meer mensen 'm tegenkomen bij de instellingen dan het geval is bij Firefox desktop gebruikers die de browser vaak al lang geïnstalleerd hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.