image

Google betaalt Mozilla miljard voor Firefox-deal

vrijdag 23 december 2011, 11:50 door Redactie, 6 reacties

Google zou Mozilla bijna één miljard dollar betalen om de komende drie jaar de standaard zoekmachine in Firefox te zijn. Het contract tussen de beide partijen liep eind november af, waarna er gespeculeerd werd dat Google de overeenkomst niet zou verlengen. De zoekgigant betaalde Mozilla vorig jaar iets meer dan 100 miljoen dollar om de standaard zoekmachine te zijn. Dinsdag werd bekend dat de beide partijen voor de komende drie jaar een nieuw contract hadden getekend, maar wilden niet zeggen om hoeveel geld het gaat.

Nu is bekend geworden dat de zoekgigant Mozilla zo'n 300 miljoen dollar per jaar betaalt om de standaard zoekmachine te blijven. Volgens Kara Swisher van All Things D, wist Mozilla te prijs op te drijven na interesse van zowel Yahoo als Microsoft. De grootste rivaal tijdens de contractbesprekingen, was Microsoft, dat probeerde om Bing de standaard zoekmachine te maken. Yahoo moest uiteindelijk afhaken omdat het niet voldoende geld in de oorlogskas heeft.

Reacties (6)
23-12-2011, 11:54 door svenvandewege
belachelijk bedrag. (en dat voor een opensource project).
23-12-2011, 12:11 door Anoniem
Ik snap het niet; Ik dacht dat GOOGLE geen interesse meer had, waarom zouden ze dan niet alleen doorzetten, maar ook nog eens de rpijs omhoog schroeven? Bovendien weten we allemaal dat iedereen Bing en Yahoo toch wel vervangt met Google, dus volgens mij speelt er nog wel iets anders dan alleen standaard zoekmachine zijn.
23-12-2011, 12:30 door choi
Door svenvandewege: belachelijk bedrag. (en dat voor een opensource project).

Vraag en aanbod, ook wel marktwerking genoemd.
Dat software open source is wil niet per definitie zeggen dat er niet aan verdient kan en mag worden.
Mozilla is een stichting die haar werknemers gewoon moet betalen.

Google verdient dat bedrag dubbel en dwars terug omdat Firefox met 25% marktaandeel een aanzienlijk deel van het zoekverkeer naar Google stuurt. Dat willen ze niet aan Microsoft of Yahoo verliezen.
23-12-2011, 12:34 door Anoniem
Wat is dit een idioot bedrag, het mag dan zeker wel aardig wat opleveren voor Google. Is het dan echt zo dat mensen alleen gebruiken wat er standaard word mee geleverd? Als ik een browser heb waar Google niet de standaard is dan pas ik die zelf wel aan.
23-12-2011, 13:35 door Anoniem
Het gaat nog altijd om 20% marktaandeel van het internet. Google verdient vele miljarden en dan is 300 miljoen per jaar peanuts.
23-12-2011, 15:29 door TheKeymaker
Door svenvandewege: belachelijk bedrag. (en dat voor een opensource project).

Ach, het is maar wat een gek er voor geeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.