image

Microsoft: Windows 7 Safari-lek niet ernstig

vrijdag 23 december 2011, 13:58 door Redactie, 1 reacties

Het beveiligingslek in de 64-bit versie van Windows 7, waardoor een kwaadaardige pagina via Apple Safari het gevreesde Blue Screen of Death kan veroorzaken, is helemaal niet zo ernstig als wordt voorgedaan. Dat laat Microsoft Duitsland in een verklaring weten. Het Deense Secunia bestempelde de kwetsbaarheid als zeer ernstig, omdat het mogelijk zou zijn om willekeurige code uit te voeren. Daardoor zou een aanvaller via een website computers met malware kunnen besmetten en zo systeemtoegang kunnen krijgen.

Apple
In een blogposting stelt Michael Kranawetter dat het niet via de kwetsbaarheid mogelijk is om Windows computers met malware te infecteren. Wel zou het lek tot verlies van gegevens kunnen leiden, aangezien de computer na het blauwe scherm herstart moet worden.

Microsoft weet nog niet of het een security advisory voor het probleem zal uitbrengen, aangezien het onderzoek nog loopt. De softwaregigant slaagde er niet in het probleem op een 32-bit versie van Windows 7 te reproduceren. Op dit moment zijn er nog geen gevallen bekend waarbij de kwetsbaarheid actief wordt misbruikt. Microsoft werkt volgens Kranawetter samen met Apple om het probleem op te lossen.

Reacties (1)
23-12-2011, 14:27 door 0101
Door Redactie:In een blogposting stelt Michael Kranawetter dat het niet via de kwetsbaarheid mogelijk is om Windows computers met malware te infecteren.
Dat dachten ze eerst ook bij dit lek... https://secure.security.nl/artikel/35572/1/IE_CSS-lek_laat_hackers_Windows_7_kapen_%28video%29.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.