image

Google: Firefox is partner, geen concurrent

zondag 25 december 2011, 12:30 door Redactie, 2 reacties

De bijna miljard dollar die Google aan Mozilla betaalt om de standaard zoekmachine te zijn, is geen liefdadigheidsactie, aldus Google engineer Peter Kasting. Kasting reageert op Google+ over de recente contractverlenging tussen de zoekmachine en de browserontwikkelaar. Sommige mensen begrijpen niet waarom Google al dat geld aan een concurrent betaalt.

"Mensen lijken nooit te begrijpen waarom Google Chrome bouwt, hoe vaak ik het ook tegen ze zeg", laat Kasting weten. "Het is erg eenvoudig: het enige doel van Chrome is om het web zo snel als mogelijk verder te ontwikkelen." Het maakt daarbij niet uit of Chrome heel veel gebruikers krijgt of dat het web groeit doordat andere browserontwikkelaars het voortouw nemen en een betere browser produceren. "Hoe dan ook wordt het web beter en daar draait het om."

Samenwerking
Zowel Google als Mozilla willen het web verder ontwikkelen, gaat Kasting verder. "En ze besteden hun middelen om een fantastische open-source browser te maken." Als het web succesvol is, en mensen meer tijd online besteden, is dit ook goed voor het inkomen van Google. "Chrome hoeft geen Microsoft Office te zijn, een product dat direct geld oplevert, ook hoeft het geen gebruikers naar Google te brengen. Het web beter maken is voldoende."

Google investeert met het nieuwe contract dan ook niet in een concurrent, maar in een partner, besluit de engineer. "Wij en Mozilla werken samen om het web fantastisch te maken."

Reacties (2)
26-12-2011, 13:10 door Anoniem
Dus moeten we google allemaal dankbaar zijn?!
27-12-2011, 15:38 door Anoniem
Door Anoniem: Dus moeten we google allemaal dankbaar zijn?!
Soms is dat niet eens zo'n gek idee.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.