image

Anonymous helpt anti-DDoS-bedrijven

woensdag 28 december 2011, 10:15 door Redactie, 0 reacties

De DDoS-aanvallen die aanhangers van Anonymous uitvoeren, zorgen voor een groeiende vraag naar anti-DDoS-oplossingen. Dat beweert marktvorser Infonetics. In vergelijking met vorig jaar steeg de omzet van "DDoS preventie oplossingen" met 52%. Daarbij voorspelt het onderzoeksbureau dat de uitrol van dit soort appliances om datacentra te beschermen ook sterk zal stijgen.

"Zonder twijfel is de voornaamste aanjager van de DDoS preventiemarkt de aanvallen zelf. Van de Iraanse verkiezingen, tot WikiLeaks en het Anonymous-leger dat alles met een computerfan aanvalt, zijn DDoS-aanvallen de afgelopen twee jaar groot nieuws geweest", zegt analist Jeff Wilson.

Mobiele netwerken
Door botnets, maar ook eenvoudig te gebruiken software zoals het Low Orbit Ion Cannon (LOIC), worden er nu meer DDoS-aanvallen met een grotere bandbreedte uitgevoerd. Daarbij valt ook de verscheidenheid onder de aanvallers op, aldus Wilson.

De grootste omzetstijging verwacht hij voor het mobiele netwerksegment, aangezien dat door de overgang naar IP en data een nieuw en aantrekkelijk doelwit van DDoS-aanvallen zal worden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.