image

Anonymous kraakt Specialforces.com, lekt NL-adressen

donderdag 29 december 2011, 11:32 door Redactie, 0 reacties

Internetbeweging Anonymous heeft de website Specialforces.com gekraakt, en de e-mailadressen en wachtwoorden van tenminste 24 Nederlanders online gezet, waaronder een werknemer van het ministerie van Defensie, zo ontdekte Security.nl. Specialforces.com is een website voor militairen, politie en wapenliefhebbers. Naast gebruikersnamen, e-mailadressen, wachtwoorden werden ook creditcardgegevens buitgemaakt. De gebruikte blowfish encryptie was volgens de internetbeweging eenvoudig te kraken. De gegevens werden vervolgens online gezet.

Hackerproof
De website was van twee "hacker proof" logo's voorzien, tot groot vermaak van Anonymous. De websites zouden zowel door GoDaddy als McAfee veilig zijn bevonden. "Ondanks de kracht van GoDaddy's en McAfee's verzekerende woorden en logo's, was Specialforces.com geen partij voor onze black hat voodoo."

Een werknemer van Specialforces.com stelt dat de aanval meer dan zes maanden geleden plaatsvond, en dat Anonymous oud nieuws recyclet om het eigen imago op te poetsen. "We werden zes maanden geleden gehackt", aldus de anonieme werknemer. Het bedrijf achter de website zou vervolgens alle klanten hebben gewaarschuwd, hoewel er nooit een waarschuwing op de website zelf is verschenen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.