image

Stratfor geeft hack-slachtoffers identiteitsbescherming

donderdag 29 december 2011, 17:23 door Redactie, 2 reacties

Het gehackte Amerikaanse inlichtingenbedrijf Stratfor voorziet alle abonnees een jaar lang van gratis identiteitsbescherming. Internetbeweging Anonymous wist toegang tot de systemen van het bedrijf te krijgen en een lijst met abonnees, e-mailadressen, wachtwoorden en creditcardgegevens buit te maken. Met de gestolen creditcardgegevens werden donaties aan liefdadigheidsinstellingen gedaan.

Ook zou een vertrouwelijke lijst met klanten zijn gestolen en 2,7 miljoen zeer geheime Stratfor e-mails. Een deel van de e-mailadressen en gekraakte wachtwoorden werd gepubliceerd, waaronder die van verschillende Nederlanders.

Schade
Via YouTube laat topman Fred Burton weten dat iedereen die een Stratfor abonnement heeft gekocht, in aanmerking voor de identiteitsbescherming komt en via e-mail zal worden ingelicht. De werkelijke schade voor Stratfor moet mogelijk nog plaatsvinden, als Anonymous besluit de e-mails te publiceren. "Stratfor is niet het 'onschuldige bedrijf' zoals het zich doet voorkomen. Zoals je in die e-mails zult zien", aldus Anonymous via Twitter.

Reacties (2)
29-12-2011, 19:00 door Anoniem
Gratis identiteitsbescherming, wat een onzin.
01-01-2012, 20:37 door Anoniem
Leren ze het dan nooit ?

Volgende target: "identiteitsbescherming" hack-slachtoffers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.