image

"Botnets grootste bedreiging voor bedrijven"

vrijdag 30 december 2011, 10:04 door Redactie, 2 reacties

De grootste bedreiging voor bedrijven op internet zijn botnets, zo beweert beveiligingsbedrijf Zscaler Research. Het gaat dan om het totaal aantal transacties dat plaatsvindt. "Als een host eenmaal geïnfecteerd raakt, verspreidt het botnet zich meestal snel binnen een onderneming", aldus Julien Sobrier. De besmette machines kunnen vervolgens aanvullende malware downloaden of andere acties uitvoeren, wat meestal voor veel verkeer richting de command & control server van het botnet veroorzaakt. Tachtig procent van alle aanvallen die de beveiliger de afgelopen dertig dagen waarnam, waren afkomstig van botnets.

Als het gaat om individuele varianten van malware of botnets is er geen één die echt domineert, merkt Sobrier op. "Sommige dreigingen verschijnen de ene dag, en verdwijnen weer net zo snel. Anderen worden maandenlang gezien, met willekeurige pieken, zoals Blackhole en Zeus."

Verder stelt Sobrier dat het security landschap erg breed is. "Hoewel botnets, als een categorie, voor het meeste kwaadaardige webverkeer verantwoordelijk zijn, is er nog een groot aantal andere dreigingen waar kantoorpersoneel dagelijks mee te maken krijgt."

Reacties (2)
30-12-2011, 10:31 door Anoniem
Onder andere daarom, ook "binnenshuis" gewoon personal firewalls (desnoods Windows Firewall) inschakelen op je desktoppark, sure iets meer moeite bij het installeren van een netwerkprinter, maar na dat wij op een Waledac infectie getrakteerd werden staat toch echt bij iedereen alles dicht....
30-12-2011, 19:35 door P5ycH0
Aangezien de meeste botnets op windows draaien: "Windows grootste bedreiging voor bedrijven".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.