image

Pinnen met magneetstrip verleden tijd

zondag 1 januari 2012, 10:52 door Redactie, 5 reacties

Sinds vannacht bestaat het merk PIN voor elektronisch betalen officieel niet meer. De naam werd gebruikt voor pasjes met een magneetstrip. Vanaf nu wordt er betaald via "het nieuwe pinnen", waarbij de betaling via een chip verloopt. Dat zou het aantal skimming-incidenten moeten terugdringen. In de eerste helft van vorig jaar maakten skimmers 15 miljoen euro buit.

Hoewel winkeliers verplicht zijn om het nieuwe pinnen te gebruiken, wordt geschat dat zo'n zes procent nog steeds de oude magneetstrip gebruikt.

Overstap
"Ondernemers die op 1 januari niet klaar zijn voor het nieuwe pinnen lopen omzet mis, want hun klanten kunnen dan niet meer pinnen. In de loop van het eerste kwartaal van 2012 zullen de systemen van het oude pinnen worden ontmanteld en is het ook echt niet meer mogelijk hiervan gebruik te maken", aldus betalingsorganisatie Currence.

Ondernemers moesten dispensatie aanvragen om met de oude magneetstrip te kunnen blijven gebruiken. "Voor een beperkt aantal binnen de genoemde 10.000 betaalautomaten is bij hoge uitzondering en onder strikte voorwaarden een officiële dispensatie verleend." De dispensatie zou alleen voor ondernemers gelden die de overstap wegens technische problemen niet konden maken.

Reacties (5)
02-01-2012, 09:43 door Anoniem
Grappig. Van de week kocht ik nog wat bij de Blokker, toch wel een groot bedrijf, en daar moest ik nog met de Magneetstrip betalen. lekker consequent ook!
02-01-2012, 13:47 door Anoniem
De tankpas (leasepan) zijn nog steeds met een magneet strip
02-01-2012, 22:35 door Anoniem
Hoe weet ik als consument wanneer een winkelier mij vraagt de magneetstrip te gebruiken? (ook al lijkt de automaat een chiplezer te hebben)

Heb ik het recht om te vragen om de ontheffing ?
03-01-2012, 12:16 door Anoniem
Wat ik mij altijd afvraag bij dit verhaal.

Hoe zit dat nu in NL met betalen met chip, werkt dat op de zelfde manier als in Engeland ?

Want het lijkt mij nog steeds niet zo goede basis:

http://www.youtube.com/watch?v=PWnH_yblgTc ([27C3] (en) Chip and PIN is Broken )
05-01-2012, 13:02 door Anoniem
Door Anoniem: Grappig. Van de week kocht ik nog wat bij de Blokker, toch wel een groot bedrijf, en daar moest ik nog met de Magneetstrip betalen. lekker consequent ook!

Ah, dank je.

Eergisteren was mijn pinpas opeens geblokkeerd. De bank belde me al voordat ik het aan hun gemeld had, ik had op een plek gepind waar geskimd werd. Gelukkig hebben ze niets raars op mijn rekening gezien (ik kan het zelf pas controleren als mijn nieuwe pas binnen is). Ik wist wel dat ik recent één keer een plek had meegemaakt waar je nog met je magneetstrip moest pinnen, ik heb ze er zelfs nog op gewezen dat dat eigenlijk niet meer kon, maar ik kon me maar niet herinneren waar dat was geweest, en de bank gaf die informatie niet. Het was inderdaad bij Blokker, vandaar mijn bedankje.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.