image

Conficker grootste plaag op bedrijfsnetwerken

dinsdag 3 januari 2012, 10:37 door Redactie, 1 reacties

Bedrijven en organisaties zijn nog altijd massaal besmet met de Conficker-worm, aldus Microsoft. In het tweede kwartaal van vorig jaar werd 16% van alle "zakelijke infecties" door de uit 2008 daterende worm veroorzaakt. Conficker verspreidt zich via een lek in de Windows Server service, gedeelde netwerkmappen en de Autorun functie. Drie aanvalsvectoren waarmee veel bedrijven geen raad weten. In totaal zijn nog altijd meer dan drie miljoen computers met de worm besmet, waardoor dit het grootste botnet op internet is.

Ook het uitschakelen van Autorun of het installeren van de Windows update die deze functie voor USB-sticks uitschakelt wordt door menig systeembeheerder vergeten. Malware die zich via USB-sticks verspreidt was voor 11% van alle infecties verantwoordelijk. Andere dreigingen die Microsoft op "domain-joined computers" aantrof waren adware, keygenerators en RealVNC, het programma waarmee computers op afstand zijn te besturen.

Reacties (1)
03-01-2012, 14:29 door Anoniem
Conficker verspreidt zich via een lek in de Windows Server service, gedeelde netwerkmappen en de Autorun functie. Drie aanvalsvectoren waarmee veel bedrijven geen raad weten.

Ik wel: PATCHEN!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.