image

"Creditcardgegevens 400.000 Israëliërs gestolen"

dinsdag 3 januari 2012, 17:15 door Redactie, 0 reacties

Een groep hackers uit Saoedi Arabië beweert de creditcardgegevens van 400.000 Israëliërs te hebben gestolen, maar volgens een creditcardmaatschappij gaat het slechts om de gegevens van enkele honderden kaarten. "Het zal zo grappig zijn als 400.000 Israëliërs in een rij buiten de bank en kantoren van creditcardbedrijven staan om te klagen dat hun kaarten zijn gestolen", aldus een verklaring van de aanvallers, die ook een link naar het bestand online plaatsten.

Uit analyse van het bestand, blijkt dat er 400.000 meldingen vermeld staan, maar dat het om 18.000 unieke gegevens gaat. Veel van de gegevens zouden dubbel in het bestand zijn opgenomen. De gegevens werden bij de Israëlische sportsite One gestolen en bevatte naast creditcardgegevens ook namen, e-mailadressen en de beveiligingscode van de creditcard.

Schade
De banken lieten weten dat ze de kaarten van de getroffen houders gaan vervangen, en dat eventuele schade wordt vergoed. Na de melding van het incident en een eigen analyse door de banken, werd gesteld dat het om zo'n 15.000 gegevens zou gaan. Dat blijkt nu ook een te hoge schatting. Creditcardmaatschappij Cal verklaart dat enkele honderden creditcardgegevens zijn buitgemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.