image

Privégegevens 100 miljoen Chinezen gelekt

woensdag 4 januari 2012, 10:07 door Redactie, 1 reacties

Eind december zijn verschillende grote Chinese websites gehackt en de privégegevens van meer dan 100 miljoen Chinezen online gezet. Onder de gehackte websites bevindt zich de Chinese Twitter-concurrent Sina Weibo, maar ook webwinkels, sociale netwerksites en gamesites waren het doelwit. De aanvallers publiceerden vervolgens van meer dan 100 miljoen gebruikers de gebruikersnamen, wachtwoorden en e-mailadressen.

Volgens Vice President Shi Xiaohong, president van het Chinese anti-virusbedrijf Qihoo 360, zijn bij veel websites de wachtwoorden en accountgegevens niet versleuteld. Ook zou de huidige Chinese internetwetgeving te kort schieten in het beschermen van internetgebruikers. De gelekte bestanden zouden afkomstig zijn van webforum Tianya, sociale netwerksites Renren en Kaixin001, het microblog platform Sina Weibo, IT-ontwikkelsite CSDN.net en online gamingsites zoals 17173.com en duowan.com.

Waarschuwing
Bedrijven zijn gevraagd om voortaan hun gebruikers meteen te informeren in het geval van een datalek en encryptie te gebruiken om gegevens te versleutelen. Het is nog steeds onbekend hoe de aanvallers de gegevens wisten te bemachtigen en of het om een gecoördineerde aanval gaat, zo meldt Caixin Online.

CSDN.net heeft gebruikers excuses aangeboden en gevraagd of ze hun wachtwoorden willen wijzigen. Sina Weibo stelt dat de lijst met bijna 5 miljoen gebruikers niet van het bedrijf afkomstig is, aangezien het alle wachtwoorden versleutelt.

Reacties (1)
05-01-2012, 15:33 door spatieman
pff, 90% van de hackers zijn toch in staatsdienst, dus geen paniek daar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.