image

Albert Heijn test gratis WiFi in supermarkt

woensdag 4 januari 2012, 13:36 door Redactie, 8 reacties

Albert Heijn start in twaalf winkels een proef met het gratis aanbieden van WiFi. Het gratis draadloze internet moet het gebruik van de boodschappenhulp "Appie" bevorderen, zo meldt de grootgrutter op de eigen website. De Appie app is beschikbaar voor iPhone en Android smartphones. "Met deze proef wil Albert Heijn onderzoeken of de klant behoefte heeft aan draadloos internet in de winkel. Daarbij wordt ook gekeken naar het aantal klanten dat via het draadloze netwerk Appie gebruikt."

Sticker
De proef gaat in twaalf winkels draaien, waarbij de ene helft van de winkels volledig gratis internet gaat aanbieden, en de andere helft met een dagmaximum van 60 minuten werkt. Wie langer wil internetten, kan een bundel kopen. Op de winkelruit komt een sticker zodat klanten zien dat er gratis WiFi wordt aangeboden.

De proef start op 4 januari en loopt 6 maanden. Halverwege 2012 wordt de proef geëvalueerd. De filialen bevinden zich in Almere, Amsterdam, Bussum, Den Dolder, Gouda, Hilversum, Hoofddorp, Huizen, Rijswijk en Rotterdam. De precieze vestiging is op deze pagina te vinden.

Reacties (8)
04-01-2012, 13:58 door Anoniem
AH winkels zijn net als Apple winkels franchise ondernemingen. Een aantal ondernemers heeft al enkele jaren gratis wifi voor haar klanten. Dat AH er nu een app aan koppelt is meer een stukje marketing om constant in de aandacht van het publiek te blijven.
04-01-2012, 14:21 door securesolutions.nl
Krijgen we zeker weer zo'n privacy breuk situatie die we ook met google hebben gehad waarbij ze ons koop gedrag en de frequentie van hoe vaak we langs komen registreren en verbinden aan onze smartphones.

En als we nog meer geluk hebben zullen ze de camera beelden gaan taggen zo dat ze onze gezicht gegevens kunnen combineren aan onze foto's en daar mee precies weten wanneer klanten langs komen en wat ze precies willen kopen.

Ik verheug me al weer op de privacy schending van het jaar.
04-01-2012, 14:36 door Jacob Boersma
Door securesolutions.nl: Krijgen we zeker weer zo'n privacy breuk situatie die we ook met google hebben gehad waarbij ze ons koop gedrag en de frequentie van hoe vaak we langs komen registreren en verbinden aan onze smartphones.

Dat heeft AH helemaal niet nodig, die kunnen je aankoopgedrag al exact monitoren via de Bonuskaart!
04-01-2012, 14:38 door Anoniem
Android telefoon op een wifi waar jan en allemal op zit is niet handig, veel android toestellen, nieuw en oud lekken data.
Apps zoals what's app/viber bijvoorbeeld laten nummers/tekstberichten ed los.
04-01-2012, 15:06 door N4ppy
Dat kunnen ze aan de achterkant toch ook al. Gebruik app en afreken moment aan elkaar knopen?

Maar mobiele dekking in winkels zuigt vaak dus als ze actief appie willen pushen

Krijg je dan een "He eikel je vergeet de appelmoes" als je er voorbij loopt ;)
04-01-2012, 20:58 door Anoniem
Het is mij opgevallen dat de Wifi kwaliteit van deze " vrije hotspots" niet zo geweldig is. Reed in een trein met t-mobile hotspot, kon beter rechtstreeks met internet (ook t-mobile) werken. Geen gedoe met lastige vragen en inloggen, betere kwaliteit.
Idem Mc Donalds (Hoogeveen), ook hier was internet via provider beter.

Ik denk dat het niet erg praktisch is om her en der wifi spots neer te zetten met lastige procedures om al die netwerkjes aan je systeem toe te voegen.
Weliswaar prijzen de Nederlandse providers zich met hun mobiele internet behoorlijk uit de markt. Ik was laatst in Londen en kocht daar een pay as you go kaart van vodafone. 10 pond beltegoed opwaarderen geeft 300 gratis UK sms en 500 MB webaccess, 1 maand geldig. Volgende maand opwaarderen en je krijgt weer deze hoeveelheid.
Als je dat vergelijkt met Nederlandse providers wordt je hier een behoorlijke poot uitgerukt.
05-01-2012, 04:02 door Anoniem
Je hoeft maar een heel klein beetje verstand van PR te hebben om te begrijpen dat dit bericht dient als bliksemafleider voor de bonuskaartaffaire.
05-01-2012, 20:49 door Anoniem
Als je dat vergelijkt met Nederlandse providers wordt je hier een behoorlijke poot uitgerukt.

Kom eens in België een mobiel abonnement kopen, dan ben je in Nederland nog goedkoop af. Bij Proximus 9.9 Euro voor 250 Mb per maand mobiel internet. Dit komt bovenop het abonnement voor bellen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.