image

Nigeriaanse overheid host phishingsite

donderdag 5 januari 2012, 10:08 door Redactie, 3 reacties

Een Nigeriaanse overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de netwerkbeveiliging binnen de overheid, is zelf gehackt en wordt gebruikt voor het hosten van een phishingsite. Het gaat om het Nigeriaanse National Information Technology Development Agency (NITDA). Op de website draait een phishingsite die de site van de Britse Halifax bank nabootst.

De NITDA is ironisch genoeg een belangrijke instantie voor Nigeriaanse IT-projecten en heeft in het Computer Network Architecture Standards (COMNAS) Framework verschillende beveiligingsrichtlijnen voor de overheid opgesteld. Het document behandelt het nationale beleid voor netwerkbeveiliging en beschrijft het scannen van kwetsbaarheden en procedures voor penetratietests, die lekken in websites moeten vinden.

Toch is de Nigeriaanse overheid geen uitzondering. "Phishingsites worden regelmatig op de infrastructuur van overheden gehost", zegt Paul Mutton van internetbedrijf Netcraft. Het bedrijf ontdekte vorig jaar juli 146 nieuwe phishingsites die op overheidsdomeinen draaiden.

Reacties (3)
05-01-2012, 14:02 door Anoniem
Nigerian Scam... 'nuff said
05-01-2012, 18:21 door Anoniem
Door Anoniem: Nigerian Scam... 'nuff said

LOL
10-01-2012, 14:18 door Anoniem
Altijd direct het https adres intypen! Vertrouw geen links overal vandaan!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.