image

"Google Chrome 2 miljard dollar waard"

donderdag 5 januari 2012, 13:54 door Redactie, 2 reacties

Het succes van Google Chrome vertaalt zich niet alleen in een steeds groter wordend marktaandeel, ook de financiële waarde van de browser stijgt. Volgens analisten van Piper Jaffray, zou de browser als "standalone entiteit" meer dan twee miljard dollar waard zijn, aldus een berekening van de marktvorser. De ontwikkeling van de browser werkt twee kanten op, want door andere browserontwikkelaars te prikkelen, zouden Google diensten een steeds rijkere ervaring aan gebruikers kunnen bieden. Iets wat weer positief voor Google is.

"Gebaseerd op de recente zoekdistributiedeal met Mozilla voor Firefox, denken we dat Chrome meer dan 1 miljard dollar voor Google waard is", aldus de analisten. "Gegeven het succes van Chrome, denken we dat het de zoekdistributiekosten van andere browsers op de lange termijn binnen de perken houdt." Google betaalde Mozilla onlangs 900 miljoen dollar om de standaard zoekmachine binnen Firefox te zijn.

Aangezien het aandeel van Chrome steeds verder groeit, terwijl Mozilla juist aandeel inlevert, denken de analisten dat Chrome nog meer waard is. "Chrome zou als een losse entiteit meer dan twee miljard waard zijn", zo is in een bericht aan investeerders te lezen.

Reacties (2)
05-01-2012, 14:19 door Anoniem
Pfff, analisten ... zij zitten er ook vaak naast. Wat is de Chrome-browser zonder al de ondersteunende diensten van Google? Chrome is een onderdeel (merk) van het Google-concern, dat kun je niet zo maar verzelfstandigen. Maar op basis van de gegenereerde advertentie-inkomsten is het wel een cashcow.
05-01-2012, 18:17 door Anoniem
Door Anoniem: Pfff, analisten ... zij zitten er ook vaak naast. Wat is de Chrome-browser zonder al de ondersteunende diensten van Google? Chrome is een onderdeel (merk) van het Google-concern, dat kun je niet zo maar verzelfstandigen. Maar op basis van de gegenereerde advertentie-inkomsten is het wel een cashcow.

Inderdaad ;-)))
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.