image

Britse overheid geeft hackers bonussen

donderdag 5 januari 2012, 16:29 door Redactie, 2 reacties

De Britse overheid ziet zich gedwongen om security professionals bonussen te geven om te voorkomen dat ze naar Google of Microsoft vertrekken. Volgens de Government Communications Headquarters (GCHQ), heeft de overheid een systeem goedgekeurd voor het binnenhalen en behouden van internet security specialisten. Daarbij probeert de Britse inlichtingendienst het aangeboden pakket van salaris, pensioen, vakantiedagen en flexibel werken zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Toch erkent de inlichtingendienst dat het belastinggeld goed besteed moet worden.

Beloning
Het zou echter niet om tienduizenden ponden gaan, zoals sommige berichten beweren. "We kunnen nooit op alleen salaris concurreren met high-tech bedrijven. We waarderen de bijdrage van onze medewerkers aan onze unieke missie om het welzijn van de Britse nationale veiligheid en economie te ondersteunen", aldus een woordvoerder.

Vorig jaar liet de GCHQ nog weten dat het personeel aan Google verloor. In december werd er een advertentiecampagne gelanceerd waarbij hackers een code moesten kraken om zo in aanmerking voor een sollicitatie te komen.

Reacties (2)
05-01-2012, 18:14 door Anoniem
'T kan niet erger worden ;-0
06-01-2012, 15:20 door spatieman
hoeveel USB sticks zouden ze alweer verloren zijn dit jaar?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.