image

Politie waarschuwt voor internetcontacten

vrijdag 6 januari 2012, 10:59 door Redactie, 6 reacties

Om een woningoverval te voorkomen, moeten burgers niet iedereen zomaar binnenlanten, ook voorzichtig op internet zijn is belangrijk, zo adviseert de politie. "Niet alleen winkels worden overvallen, ook woningen", stelt de politie Haaglanden in een special over woningovervallen. Om de kans op een overval te beperken, is het belangrijk dat internetgebruikers voorzichtig met hun gegevens op veiling- en datingsites omgaan en niet met onbekenden afspreken.

"Wees voorzichtig met contacten die u legt via internet. U weet immers nog weinig over de persoon met wie u contact heeft. Spreek bijvoorbeeld eerst een aantal keren buitenshuis af om iemand beter te leren kennen. Gaat het om ver- of aankoop via bijvoorbeeld een veilingsite, kies dan voor een neutrale plek voor de koop/verkoop."

Deurbel
Verder adviseert de politie ook om een draadloze deurbel aan te schaffen en die aan de buren te geven. "De beldrukker plaatst u in de woning nabij de voordeur. Bij onraad aan de deur waarschuwt u met die bel uw buren. De buren weten dat er iets aan de hand is en komen u snel te hulp of bellen de politie. Een voorwaarde voor deze maatregel is dat u goede afspraken maakt met de buren. Dus spreek met de buren af voor welke voorvallen u op de bel drukt."

Reacties (6)
06-01-2012, 11:52 door Anoniem
Leuke adviezen:
Gaat het om ver- of aankoop via bijvoorbeeld een veilingsite, kies dan voor een neutrale plek voor de koop/verkoop

Wanneer ik voor de aankoop van spullen naar het parkeerterrein van de Ikea, de hal van een station o.i.d. moet komen, gaat bij mij de aankoop in ieder geval niet door. Dan komt misschien de veiligheid van de verkoper minder in het gedrang, maar de kans dat ik word bedrogen is dan groter. Wanneer ik bij iemand thuis moet zijn, kan ik met anderen iets afspreken, zodat er tijdig alarm komt bij een overval op mij en bedriegers zullen dit niet gauw vanuit hun eigen woning doen i.v.m. de pakkans.
06-01-2012, 12:13 door Anoniem
Dat met die draadloze deurbel gaat ook niet altijd echt werken. Soms gaan die dingen af gewoon af terwijl er niemand aan
de deur staat en er geen velden of wegen iemand te bekennen is op straat. En dat heeft niet altijd met kwa-jongens/meisjes streken te maken ! Veel van die draadloze deurbellen zijn heel gevoelig voor andere draadloze afstand bedieningen of apparaten die op een bepaalde frequentie werken.

Daar hadden ze bij de Politie wel wat beter mogen nadenken, maar het inspireert wel om andere varianten hierop te bedenken, verder moet je natuurlijk wel goed contact met je buren hebben, hetgeen ook niet altijd het geval behoeft te zijn.
06-01-2012, 12:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-01-2012, 13:00 door Anoniem
Op het politiebureau is nog beter (Ja een goede voorzet nodigt uit om ingekopt te worden).
06-01-2012, 15:15 door spatieman
goh , no shit.
internet abo opzeggen kan ook helpen in dit geval....
07-01-2012, 15:16 door Anoniem
Wel handig als je buren hebt die altijd thuis zijn als je weg wil of moet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.