image

Verlopen SSL-certificaat nekt Windows Azure cloudopslag

zaterdag 23 februari 2013, 07:57 door Redactie, 5 reacties

Microsoft heeft het SSL-certificaat van de Windows Azure cloudopslag laten verlopen waardoor gebruikers foutmeldingen kregen en niet meer via HTTPS verbinding konden maken. Het probleem werd als eerste door gebruikers van de clouddienst opgemerkt. Bij een aantal gebruikers stopten applicaties met werken omdat ze geen verbinding meer konden maken.

"Dit is onacceptabel. Word ik verondersteld een enterprise app op dit platform uit te brengen?", aldus een gebruiker op het Microsoft forum. Een ander gebruiker noemt de uitval ironisch, omdat Microsoft hem vorige week nog waarschuwde dat zijn certificaat over drie maanden zou verlopen. "En Microsoft heeft geen alarm voor hun eigen certificaten die verlopen??"

HTTPS
Twee uur na de eerste melding op het Microsoft forum verscheen er een reactie van het bedrijf dat de clouddienst met een wereldwijde storing te maken had. Uiteindelijk stelde Microsoft dat het HTTP-verkeer niet door het verlopen certificaat getroffen was, maar veel gebruikers hadden moeite om hun applicaties zo aan te passen dat die met HTTP in plaats van HTTPS verbinding maakten.

Microsoft heeft inmiddels het SSL-certificaat verlengd en verwacht dat het HTTPS-verkeer zich 'geleidelijk' zal herstellen, aldus een melding op het Windows Azure Service Dashboard. De storing duurde zo'n zeven uur bij elkaar.

Reacties (5)
23-02-2013, 13:18 door dnmvisser
Blijkbaar vergeten de certificate expiry check in nagios te zetten.
23-02-2013, 17:02 door Arie
Ik zal er maar een spreekwoord aan wijden.

"De fout zit in de cloud.".... oftewel, "Stop maar met zoeken, het lost zich waarschijnlijk vanzelf wel op."
23-02-2013, 18:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-02-2013, 14:18 door Joep Lunaar
... Uiteindelijk stelde Microsoft dat het HTTP-verkeer niet door het verlopen certificaat getroffen was, maar veel gebruikers hadden moeite om hun applicaties zo aan te passen dat die met HTTP in plaats van HTTPS verbinding maakten.
Als dit waar is dan verwacht MS dat haar klanten met een onbeveiligde verbinding genoegen (kunnen) nemen. Erg onwaarschijnlijk, alhoewel ... software als Silverlight - ons door de publieke omroep door de strot geduwd - en allerlei updates kan je ook alleen via HTTP verkrijgen, wat inhoudt dat de distributeur, i.c. MS, het niet nodig acht dat haar klanten de authenticiteit van de bron van een download kunnen verifiëren. Opmerkelijk.
25-02-2013, 08:43 door Anoniem
Een expired SSL certificaat zal je minstens 1 keer in je carriere overkomen als beheerder
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.