image

Politie arresteert smartphone-dief dankzij vind-app

zaterdag 23 februari 2013, 08:19 door Redactie, 2 reacties

Dankzij de installatie van een 'vind-app' heeft een 17-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn gestolen smartphone teruggevonden en kon de politie een 15-jarige verdachte arresteren. Vorige week werd de jas, met daarin de smartphone van het 17-jarige slachtoffer, van een kapstok in een sportkantine aan de Develsingel in Zwijndrecht gestolen.

Op de smartphone was een vind-app geïnstalleerd, waardoor de jongen een signaal kreeg toen de telefoon afgelopen donderdag werd aangezet. Het slachtoffer belde de politie, maar is ook direct samen met zijn vader naar het huis van de verdachte gegaan. Vader en zoon confronteerden de 15-jarige Zwijndrechter, waarop deze besloot de telefoon terug te geven.

Aanhouding
"Ondanks dat hielden politieagenten hem op vrijdag in de vroege ochtend aan", zo laat de politie weten. Op het politiebureau is de jongen verhoord, waarna hij weer naar huis mocht om het verloop van het onderzoek af te wachten. Het Openbaar Ministerie zal later een beslissing nemen.

Reacties (2)
23-02-2013, 09:18 door Anoniem
Zozo. Had de Hermandad het niet te druk met bonnen schrijven?
Oh, wacht even... Het eigenlijke werk is gedaan dor de telefoon-eigenaar.

Handig, zo'n app. En wie, behalve de eigenaar kan nog meer zien waar die telefoon (doorgaans inclusief de eigenaar) zich bevindt? Dat zou voor mij nou juist een reden zijn om zoiets niet te installeren...
24-02-2013, 22:42 door cyberpunk
Ik denk dat de kans klein is dat de politie hier in België zal reageren op zo'n aangifte (ze slaan liever iemand dood in een politiecel). Ik meen dat de iPhone standaard is uitgerust met zo'n Find-app (Find My iPhone), maar ik weet dat het ook kan met bijv. Prey http://preyproject.com/. Maar zoals gezegd ben ik nog geen geval in België tegengekomen waar de politie ook tussenkwam...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.