Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Ophcrack kan geen wachtwoord vinden.

10-01-2012, 14:57 door ikwordmama22, 22 reacties
Hallo allemaal,

Wegens overlijden van een familielid proberen de erven waaronder ik dus, in het systeem te komen voor foto's die me tante op haar laptop bewaarde, ipv op een cdrom.
Ophcrack wil me ook niet verder helpen.
Er staan 2 open accounts in het beginscherm beide beveiligd met een wachtwoord en nergens is dit wachtwoord te achterhalen.
Het betreft geen Administrator accounts.
Ophcrack heb ik goed geinstalleerd en opent ook goed op de laptop.
Wanneer Ophcrack gaat zoeken laat hij al meteen zien bij Administrator het rode woordje Empty.
Vervolgens zie je de 2 andere accounts en dan duurt het ongeveer 20min met laden
Uiteindelijk na 20min geeft het systeempje aan NOT FOUND.
Wij willen graag haar wachtwoord weten ook ivm de mailadressen die ze had.
Is er misschien een andere oplossing.
En als dat er echt niet is kunnen de wachtwoorden gewoon verwijderd worden, heeft iemand hier een "tooltje" voor ?

Het betreft overigens een Windows 7 enterprise computer.

Ik ben niet heel erg goed met computers en mijn familie ook niet, dus het liefst in mijn taal haha.

Bedankt alvast !

Groeten Natasja
Reacties (22)
10-01-2012, 15:08 door SirDice
Trek die schijf er uit, hang 'm in een ander systeem en je kunt zonder problemen bij de foto's die je er af wilde halen.
10-01-2012, 15:35 door SLight
Of een Linux LiveCD/USB en vervolgens de foto's naar een losse harde schijf, USB of DVD kopiëren.
10-01-2012, 15:43 door Anoniem
Misschien heb je hier wat aan. Windows administrator wachtwoord wijzigen met UBCD4Win
http://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic.php?f=173&t=3345
10-01-2012, 15:46 door 0101
Is de administrator account ingeschakeld? Als dat niet zo is, probeer dan eens zonder wachtwoord in te loggen met de gebruiker "Administrator".
Een andere optie:
Brand Ubuntu op een CD-tje (http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download), steek het in de computer waarvan je de foto's af wilt halen, herstart die computer en kies "Try Ubuntu" (of schakel de taal naar Nederlands en kies "Ubuntu uitproberen"). Zodra de opstart compleet is, klik in de balk links op het icoontje <http://i.imgur.com/i3NXH.png>. In het venster dat wordt geopend staat als het goed is linksboven een gedeelte "Devices" of "Apparaten" (<http://i41.tinypic.com/25559cg.png>). Een van de daar weergegeven schijven zou de harde schijf van de computer moeten zijn waar de foto's op staan. Als je portable harde schijf of een USB-stick in de computer steekt, kun je nu de foto's daar naartoe kopiëren.
10-01-2012, 16:11 door Anoniem
Je kunt ook het wachtwoord resetten met volgende bootcd: http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/
10-01-2012, 19:37 door Anoniem
Konboot filmpje
http://www.youtube.com/watch?v=2lr7SYER8x4&feature=relmfu
11-01-2012, 08:30 door Facepalm
ERD commander (kopen natuurlijk) start locksmith en reset het wachtwoord.
11-01-2012, 08:42 door Anoniem
Ophcrack heb ik goed geinstalleerd en opent ook goed op de laptop.

De smoesjes worden steeds grover om een pc te hacken, als je verstand van ophcrack hebt waarom kom je hier vragen stellen. dan weet je wel hoe je dat moet achterhalen, en geïnstalleerd hoe dan je komt er toch niet in.
11-01-2012, 08:58 door Anoniem
Je overleden tante wil niet dat je in haar eigen gemaakte porno snuffelt die waren van haar en niet voor jou bestemt.
11-01-2012, 11:31 door Spiff has left the building
Tsja, Anoniem 8:58 uur zegt het een beetje onbehouwen, maar iets vergelijkbaars dacht ik gisteravond ook al wel, ik was er toen echter nog niet helemaal uit wat ik precies vond van de post van ikwordmama22.
Ik weet nog steeds niet goed wat ik ervan moet denken, maar ik heb wel zo m'n twijfels.

Allereerst, wat Anoniem 8:58 uur dus ook aanstipte, hoort het wel dat de nabestaanden de computer van een overleden familielid kraken? Hoort dat dan niet tenminste onder bemiddeling van de notaris te gebeuren? Als dat niet al zo hoort, dan lijkt het me in ieder geval veel netter.

Ten tweede vind ik diverse details nogal merkwaardig.
Een nieuwe gebruiker, die de op dit forum en in dit verband de gebruikersnaam "ikwordmama22" kiest? Schattig, en volkomen geoorloofd, maar mijns inziens een beetje merkwaardig.
En een password cracker als Ophcrack ken je wel of heb je wel gevonden, maar password resetters daar ben je niet mee bekend? Mmm..
En je tante had een Windows 7 Enterprise computer? Pro kan ik me prima voorstellen bij thuisgebruik, maar bij Enterprise moet ik werkelijk denken aan een bedrijfje. En in dat geval lijkt het me nog vanzelfsprekender dat een en ander onder toezicht van een notaris gebeurt, in plaats van door prutsende familie.

Goed, hierboven hebben anderen al diverse tips gegeven waar je wellicht wat mee kunt, maar ik ben van mening dat het niet netjes is om in je tantes computer te rommelen en dat dat tenminste onder toezicht van een notaris zou horen te gebeuren.
13-04-2014, 20:53 door Anoniem
Ik vind dat er nogal harde woorden worden gebruikt. Ik heb nu net vanwege dat heartbreak lek ook mijn wachtwoord gewijzigd op mijn laptop. Maar blijkbaar heb ik iets verkeerd gedaan. In ieder geval kan ik nu niet meer inloggen op mijn eigen computer. Stom! Ik had beter moeten opletten met het intypen. Wat ga je dan doen, zoeken op internet. Daar wordt op verschillende sites het programma Ophcrack genoemd, dus ik heb dat ook gedownload en net geprobeerd te gebruiken. Hij zegt daar ook none none en not found. Verder weet ik niet met dat programma om te gaan, heb nog wel e.e.a. geprobeerd maar ik weet dan eigenlijk niet wat ik doe. Ja dan ga je verder zoeken want je wil toch in je computer werken. Ik vind het dan wel grof, of zoals hierboven bij een overleden iemand, dat er dan zomaar beschuldigd wordt. Ik kan me indenken dat bv als mijn ouders overleden zijn dat je dan in de laptop kijkt. Daar hoeft toch niet persé een notaris bij te zijn. (nu hebben mijn ouders helemaal geen laptop, maar voor het idee dan). Maar wij zouden het wel in goed overleg met de familie doen natuurlijk. Maar goed, ik ga nu maar eens proberen of het met de ideëen die hierboven staan toch op mijn laptop te komen. Ik hoop van ganzer harte dat het lukt, anders weet ik echt niet wat ik moet doen. Waarschijnljik sleep ik dat ding dan maar mee naar mijn werk met de hoop of de systeembeheerders daar me kunnen helpen.
Groet, Monique
13-04-2014, 22:55 door Anoniem
Hey Monique,

Privacy is privacy, en ook overleden mensen hebben dit. Als een oude of tante graag wil dat je in de pc kan, dan ligt er ergens een wachtwoord klaar, of wordt deze info gewoon gedeeld met de kids. Ik weet de wachtwoorden van mijn familie.

Zoals er echt een nigeriaanse prins mijn hulp nodig heeft, en slechts een paar honderd euro nodig heeft om die koffers vol geld op te kunnen sturen, zo kan een echte tante zijn overleden, en een schattig nichtje onze hulp nodig hebben.

Of het is gewoon een nieuwsgierige laptop dief natuurlijk. Weet ik veel. Ga met de laptop naar paradigit of mycom, laat ze het daar uitzoeken.
14-04-2014, 09:30 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Ik vind dat er nogal harde woorden worden gebruikt. Ik heb nu net vanwege dat heartbreak lek ook mijn wachtwoord gewijzigd op mijn laptop.
Heartbleed, en nee, wachtwoord van je pc wijzigen was niet nodig.
Beste inderdaad dit overlaten aan je systeembeheerders en hopen dat ze genoeg tijd hebben om dit voor je te doen.
14-04-2014, 09:51 door Anoniem
Ervan uitgaande dat het een Windows computer betreft: bij het login scherm twee keer op CTRL-ALT-DEL drukken (tussendoor loslaten) geeft vaak een ander inlogscherm waar je zelf een username in kan vullen. Vul daar dan 'administrator' in zonder de quotes en laat het wachtwoord leeg. Werkt als een trein wanneer het admin wachtwoord inderdaad leeg is.
14-04-2014, 10:24 door Preddie
Als je doel is om in de laptop te komen, dan hoef je niet het wachtwoord te kraken maar kun je het gewoon beter resetten.

Download hiervoor gewoon de Hirens bootdisk:

http://www.hiren.info/pages/bootcd

Vervolgens pak je een lege USB stick en maak je de USB-stick bootable en plaats je de image van Hirens op de USB stick. Dit kun je bijv. doen met Unetbootin:

http://unetbootin.sourceforge.net/

Start vervolgen de computer op en stel in de BIOS dat deze eerste vanaf USB probeert op te starten. Wanneer dit gelukt is navigeer je naar de tools om het Windows wachtwoord te resetten, het uitvoeren van de reset kun je doen door gewoon de aanwijzingen op het scherm te volgen.

Nadat je de actie hebt uitgevoerd zet je de PC weer uit, verwijder je de USB-stick en start je weer gewoon op. Je kunt nu inloggen zonder wachtwoord en zelf een nieuw wachtwoord bedenken.

Tip: als alles goed is gegaan stel je in de BIOS weer in dat de computer vanaf de harde schijf moet opstarten (als eerste optie) dit scheelt iets in opstart tijd.

Volgens mij is je vraag daar helemaal mee beantwoord, in het vervolg kun je ook gewoon het forum doorzoeken. Deze vraag wordt volgens mij ééns per maand gesteld namelijk .....
14-04-2014, 12:13 door Sisko
Konboot will do the trick for you...
14-04-2014, 16:02 door delalegro
Ik heb het vroeger wel eens op deze manier gedaan omdat de hierboven genoemde programma's op mn windows server niet mee wilden werken.

Gewoon een ISO van de Windows 7 Enterprise installatie erin (CD, DVD of USB) en opstartherstel kiezen.
Vervolgens kies je niet voor automatisch herstel maar voor de command prompt optie.
Je gaat naar C:\windows\system32 en je hernoemt het bestandje utilman.exe naar utilman.exe.bak
Vervolgens kopieer je cmd.exe en noem je die utilman.dll

Je start de PC opnieuw op en klikt linksonderin op het icoontje voor Ease of Access zoals on screen keyboard.
Voila deze opent nu command prompt met admin rechten.

Even een user account aanmaken en veel plezier.

Uitgebreide handleiding vond ik hier: http://www.technibble.com/bypass-windows-logons-utilman/
14-04-2014, 18:07 door Anoniem
Door delalegro: Ik heb het vroeger wel eens op deze manier gedaan omdat de hierboven genoemde programma's op mn windows server niet mee wilden werken.

Gewoon een ISO van de Windows 7 Enterprise installatie erin (CD, DVD of USB) en opstartherstel kiezen.
Vervolgens kies je niet voor automatisch herstel maar voor de command prompt optie.
Je gaat naar C:\windows\system32 en je hernoemt het bestandje utilman.exe naar utilman.exe.bak
Vervolgens kopieer je cmd.exe en noem je die utilman.dll

Je start de PC opnieuw op en klikt linksonderin op het icoontje voor Ease of Access zoals on screen keyboard.
Voila deze opent nu command prompt met admin rechten.

Even een user account aanmaken en veel plezier.

Uitgebreide handleiding vond ik hier: http://www.technibble.com/bypass-windows-logons-utilman/


pfff, wat een moeite. http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/

(Offline NT Password & Registry Editor) is volgens mij echt de simelste manier. Ik deel overigens de zorgen van andere posters (is dit verhaal wel legit?), maar goed, een simpele google opdracht is voldoende. Ik heb het voor de zekerheid toch maar even gemeld via politie.nl, wellicht willen zij het uitzoeken.

Deze oplossing is trouwens niet echt waar de poster naar op zoek is, die wil namelijk het wachtwoord weten i.v.m. e-mail accounts.
14-04-2014, 23:53 door [Account Verwijderd]
Elke provider heeft procedures voor overleden familieleden.
Thuis gebruik je geen Enterprise versies van een OS.
Een bedrijf (enterprise OS) heeft procedures en wachtwoorden om PC's / laptops te herstellen.
Vragen om tools om wachtwoorden te hacken stinkt.

Alles van de OP stinkt.
15-04-2014, 00:42 door Spiff has left the building
Voor wie dat over het hoofd ziet,
de thread van de topicstarter, ikwordmama22, van 10-01-2012, die was al sinds 11-01-2012 stil,
totdat Monique deze thread op 13-04-2014 weer wekte, meer dan twee jaar later.
Ik begrijp niet precies wat Monique wilde met haar reactie, maar het staat nogal los van de oorspronkelijke hulpvraag van de topicstarter van 10-01-2012, en het lijkt me (mede daarom) weinig zinvol om nog te gaan reageren op de oorspronkelijke hulpvraag van de topicstarter van ruim twee jaar geleden, zoals sommigen blijkbaar nog doen.
15-04-2014, 01:38 door waaromdan
@Monique

Bij mijn Vista PC werkte ook geen enkel programma (Ophcrack en alle andere bekende die je op websites tegenkomt).
Ik heb zelf met puur geluk één minder bekend programma gevonden die het wel deed. Alle andere deden het NIET. Erg frustrerend.
15-04-2014, 07:19 door Anoniem
Als het Windows 7 Enterprise is, dan is die misschien ook beveiligd met Bitlocker.
Dus alle tips hier over tooltjes, livecd's, etc werken dan niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.