image

Fransen bangst voor mobiele virussen

dinsdag 10 januari 2012, 18:29 door Redactie, 0 reacties

Fransen zijn het bangst voor mobiele malware, aldus cijfers van anti-virusbedrijf Avast. De gratis Android anti-virus app van het bedrijf werd sinds de lancering drie weken geleden meer dan een miljoen keer gedownload. Tijdens het downloadproces werd in een kleine zestien procent van de gevallen Frans als taal gekozen, gevolgd door Amerikaans Engels met 11,5% en Braziliaans Portugees met 11,4%. "De taalverdeling komt grofweg overeen met dat van onze Windows-gebruikers", aldus CTO Ondrej Vlcek. Het bedrijf is van plan om meer talen aan de gratis virusscanner toe te voegen.

Voor de lancering van de app wist het anti-virusbedrijf dat dertig procent van de desktopgebruikers al een mobiel beveiligingsprogramma had geïnstalleerd, maar dat 60% hier interesse in had. Vlcek neemt ook de concurrentie op de korrel. "Het kostte Lookout een volle zes maanden om dezelfde grens van één miljoen met hun mobiel beveiligingsproduct te passeren."

Anti-afluisteren
Android-gebruikers kunnen uit talloze apps kiezen die tegen malware, kwaadaardige apps en diefstal beschermen. Zo lanceerde NQ Mobile gisteren het gratis Mobile Security 6.0. De verschillende versies van de app zijn inmiddels tussen de één en vijf miljoen keer gedownload. De nieuwste versie bevat ook een "innovatieve anti-afluister feature", aldus CEO Omar Khan. De feature garandeert gebruikers dat een 'third party' app of virus hun telefoongesprekken niet kan opnemen.

De gratis app zorgt er ook voor dat gebruikers in een kleine honeypot veranderen, en meehelpen met het in kaart brengen van nieuwe dreigingen, virussen en kwaadaardige URL's. Naar eigen zeggen zou NQ Mobile 75% van alle mobiele dreigingen als eerste detecteren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.