image

Belangrijke update voor Adobe Reader online

woensdag 11 januari 2012, 10:40 door Redactie, 2 reacties

Adobe heeft updates voor Reader en Acrobat uitgebracht, waarmee het zes beveiligingslekken verhelpt waardoor aanvallers kwetsbare computers kunnen overnemen. Twee van de lekken werden eind vorig jaar al via een noodpatch voor Adobe Reader 9 voor Windows verholpen, aangezien ze actief werden gebruikt om bij defensiebedrijven in te breken. De aanval via kwaadaardige PDF-bestanden werd ontdekt door Lockheed Martin CIRT, MITRE en leden van de Defense Security Information Exchange.

De nu verschenen updates zijn voor Adobe Reader en Acrobat X voor Windows en Mac en Adobe Reader en Acrobat 9 voor Windows en Mac. De overige vier lekken, waardoor een aanvaller willekeurige code met de rechten van de ingelogde gebruiker kan uitvoeren, werden ontdekt door Tavis Ormandy en Billy Rios van het Google Security Team en beveiligingsonderzoekers Hossein Lotfi en Alin Rad Pop. Updaten kan via de PDF-lezer of Adobe.com.

Reacties (2)
11-01-2012, 12:13 door SLight
Ik neem aan dat deze updates ook voor Adobe Reader 10 (X) gelden aangezien Reader X gewoon 9 is met een sandbox en nog wat extra beveiligingsmaatregelen.
12-01-2012, 10:22 door Anoniem
Waarom moet ik in godsnaam mijn computer opnieuw opstarten?
Het heeft niets met de Windows kernel te maken of iets...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.