image

XS4ALL en Ziggo moeten Pirate Bay blokkeren

woensdag 11 januari 2012, 12:21 door Redactie, 52 reacties

De Haagse rechtbank heeft geoordeeld dat internetproviders Ziggo en XS4ALL torrent-zoekmachine The Pirate Bay moeten blokkeren. Stichting Brein had de procedure aangespannen, omdat de website het downloaden van auteursrechtelijk materiaal zou faciliteren. De providers krijgen tien dagen de tijd om de website voor klanten ontoegankelijk te maken. Wordt dit niet gedaan, dan moeten de providers Brein een boete van 10.000 euro per dag betalen, met een maximum van 250.000 euro.

Via Twitter laat XS4ALL weten dat het verbod ook voor andere Nederlandse internetproviders gaat gelden. Woordvoerder Niels Huijbregts spreekt van een "bittere teleurstelling" dat de providers gedwongen worden om een website te blokkeren. "Grondrechten verkwanseld voor commercieel belang", aldus Huijbregts via Twitter.

Blokkade
De provider is het vonnis nog aan het bestuderen en zal later met een inhoudelijke reactie komen, maar stelt nu al dat ook andere providers door de uitspraak worden getroffen. Tegenover Nu.nl laat XS4ALL weten dat het nog niet weet hoe het de technische blokkade gaat uitvoeren. "We hebben nog geen manier gevonden om dit te doen, maar misschien hebben we iets over het hoofd gezien."

Reacties (52)
11-01-2012, 12:27 door SLight
Hier komt de censuur...

Gelukkig zijn er ook nog alternatieven zoals IsoHunt en BTJunkie. Om de blokkade te omzeilen zal er vast wel meer een omleg worden gemaakt naar de website en daarboven op heb ik ook nog VPN en een andere ISP.
11-01-2012, 12:28 door Leonr
Interessante uitspraak. Zou het nu ook mogelijk zijn de Nederlandse Staat te vervolgen en te eisen in een bodemprocedure dat alle auto's van de weg worden gehaald? Naar ik begrijp krijgt iedere Nederlander 2 keer per jaar een bekeuring voor een overtreding, dat is toch ergens om en nabij de 100%, aanzienlijk meer als de percentages die in dit proces worden genoemd.
11-01-2012, 12:37 door Shadeshroud
waarschijnlijk gewoon een dns blokade gewoon open dns gebruiken en klaar =)
11-01-2012, 12:40 door Anoniem
Providers kunnen kiezen niet te investeren in DPI methodes maar simpelweg 250.000 te betalen. Zijn ze nog goedkoper uit ook prob.
11-01-2012, 12:41 door Anoniem
Met de pet rond, die 250000 lappen en een dikke middelvinger naar Brein.

Achterlijk volk, met hun censuur...
11-01-2012, 12:46 door Leonr
Door Shadeshroud: waarschijnlijk gewoon een dns blokade gewoon open dns gebruiken en klaar =)
Dat zal best kloppen, als je enige kennis van zaken hebt moet dit geen probleem zijn. Persoonlijk gebruik ik de Pirate Bay nooit (of welke soortgelijke dienst dan ook).

Dat is dan ook niet het punt. Het punt waar jij even heel simpel overheen stapt is dat dit neerkomt op censuur met Brein als censor. Als deze censor jou ip adres laat blokkeren mag jij gaan bewijzen dat er niets mis is, dit gaat volledig in tegen een van onze basis principes in de rechtspraak, namelijk dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. Brein heeft in het verleden al vaker aangetoond dat ze, voorzichtig uitgedrukt, er niet vies van zijn om de grenzen op te zoeken of er overheen te gaan, dat word in Nederland dus beloond met een macht die de officier van justitie niet eens heeft. En dat in de handen van een particuliere stichting, interessant....
11-01-2012, 12:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-01-2012, 13:03 door Leonr
Door Peter V: Deze pruts-maatregel is erg eenvoudig te omzeilen.

Schijnbaar is de internet blokkade in Syrie ook te omzeilen gezien de youtube filmpjes. In jou redenatie zou het dan niet uit moeten maken dat mensen daar geen vrij internet hebben?
11-01-2012, 13:04 door Anoniem
Door Shadeshroud: waarschijnlijk gewoon een dns blokade gewoon open dns gebruiken en klaar =)

Dan ga je er vanuit dat een DNS blokkade gezien wordt als voldoende blokkade om de site(s) af te schermen. Ik ken de inhoudelijke uitspraak niet, maar misschien moeten de providers wel zorgen voor een veel sterkere blokkade? Zou me niet verbazen als dit onderdeel is geweest van de uitspraak, vandaar ook dat XS4 en ZIGGO hebben aangegeven dat de huidige opzet van infra niet toereikend is....

Maar misschien niet, wie zal het zeggen....
11-01-2012, 13:05 door wizzkizz
@Shadeshroud en Leonr
Het is niet alleen een DNS blokkade. Het is zowel een DNS áls een IP-adres blokkade. Ze moeten dus ook al het verkeer van en naar IP-adressen die in gebruik zijn bij TPB blokkeren.

Dit is voor een VPN natuurlijk geen bezwaar, maar met alleen het gebruik van een andere DNS server ben je er dus niet. En voor andere ISP's geldt dit ook, BREIN heeft al aangekondigd om het van alle andere ISP's ook te gaan eisen: https://tweakers.net/nieuws/79288/stichting-brein-ook-andere-providers-moeten-the-pirate-bay-blokkeren.html
11-01-2012, 13:14 door Ice_Blade
Er is bij deze rechtspraak best wel met statistieken rommeld. Er is een steekproef gedaan (door Brein, en dus niet een onafhankelijke partij) waaruit bleek dat van de Nederlandse IP adressen die een illegale film downloadde, het daarbij voor zo'n 30% Ziggo gebruikers betrof. Verder op basis van bezoekersaantallen van Google's adplanner berekenen ze dat er zo'n 500.000 Nederlandse bezoekers zijn op The Pirate Bay per dag. Op basis van de steekproeven concludeert Brein dat er dus zo'n 30% van die 500.000 bezoekers vanuit Ziggo komen. Dat kan. In de rechtbank stellen ze echter dat 30% van de Ziggo gebruikers gebruik maakt van The Pirate Bay. Dit is NIET het geval. Zeggen dat 30% van de mensen die download een Ziggo gebruiker is is NIET gelijk aan het zeggen dat 30% van de Ziggo gebruikers een downloader is. Dat doen ze in de rechtzaak echter wel.
(Artikels 4.2, 4.4, 4.5, 4.10! en 4.13 van http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BV0549&u_ljn=BV0549 )
Verder gebruikt Brein gerust sites als Yahoo Answers als basis voor gerechtelijke producties: "Ook heeft Brein een afschrift overgelegd van een internetforum op de webpagina 'Yahoo Answers' met antwoorden op de vraag 'How do I turn off uploading on my Torrent program' waarin door sommige leden van het forum wordt geschreven dat uitschakelen van het uploaden niet mogelijk is en door een ander lid dat er wel bepaalde mogelijkheden daartoe zijn maar dat dit niet de bedoeling is (productie 69 C van Brein)."

Wellicht blijkt uit de producties zelf iets anders, maar het staat nu zomaar ongelukkig verwoord in de uitspraak.
11-01-2012, 13:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-01-2012, 13:28 door Anoniem
Blokkeren die handel.

Mensen moeten maar gewoon betalen voor produkten van anderen. Anders moeten de mensen zelf maar spellen,films,etc gaan maken.

Stelletje criminelen.
11-01-2012, 13:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-01-2012, 13:32 door Leonr
[/quote]Dan heb je mijn thread wel gelezen, maar niet begrepen.
[/quote]Vreemd, dat is eigenlijk precies wat ik in gedachten had. Ik denk dat je de hieruit voortvloeiende gevolgen schromelijk onderschat, dat is het probleem. Dat dit soort blokkades tot nu toe niet werken is wel aangetoond door een soortgelijke uitspraak in Belgie.
11-01-2012, 13:32 door Anoniem
Juist...

Dus... we gaan torrents crypted per mailinglists, IRC, UseNet, Steganography op Flickr, HAM Radio, teletekst, SSH dropboxes, chains-of-trust-p2p etc uitwisselen waarna we op de desktop searchen...

Alsof de average hardware van de thuisgebruiker niet op de desktop de search kan doen...

Gek genoeg is iederen er wel altijd over eens geweest dat zaken blokkeren nooit een goede optie is omdat het dan allemaal 'underground' gaat...

Ik heb daar 2x met een fractiespecialist en kamerlid over gecommuniceerd en alle 2x werd dat goed begrepen...

Brein maakt de wereld alleen maar duurder... niet minder downloaderig....
11-01-2012, 13:47 door Mozes.Kriebel
Door Anoniem: Blokkeren die handel.

Mensen moeten maar gewoon betalen voor produkten van anderen. Anders moeten de mensen zelf maar spellen,films,etc gaan maken.

Stelletje criminelen.
Ik geloof niet dat dat de kern van deze zaak is. Dit opent de weg naar blokkades, censuur en willekeur.
Afgezien van het feit dat Brein een lobbyist is voor de entertainment industrie...
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/1713129_700b.jpg
11-01-2012, 14:17 door Anoniem
Door Ice_Blade: ...
(Artikels 4.2, 4.4, 4.5, 4.10! en 4.13 van http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BV0549&u_ljn=BV0549 )
...
Wow, wat slecht.
Punt 4.2 is al meer dan genoeg op aan te merken, 30% van hun steekproef zat bij Ziggo, okee, in hoeverre werkt bittorrent zo dat je vooral local peers en peers met vette verbindingen krijgt, en dus in Nederland mensen op de dikke kabel bij Ziggo? Lijkt me aannemelijk...
(Nog afgezien van de partijdigheid van Brein die het onderzoek doet)
De conclusie van de rechtbank in 4.10 is wel echt een howler, dat is gewoon elementaire ONlogica die toegepast wordt.

Daar moet iemand zich heel flink gaan schamen...
11-01-2012, 14:24 door Anoniem
We moeten gewoon gaan stemmen op partijen die niet voor internet censuur zijn.

eerst internetsites
Daarna ip-reeks afsluiten
Daarna website's over hacking en andere gevoelige informatie
Daarna politiek gevoelige informatie
Daarna zijn we zo dom als een rund.
11-01-2012, 14:43 door Anoniem
De rechter is duidelijk een digibeet.
De door Brein aangebrachte feiten zijn onjuist en een rechter met verstand van zaken had dit moeten inzien, en zich niet moeten verschuilen achter het feit dat XS4ALL of Ziggo dit hadden moeten weerleggen.

Feitelijk is het zo dat er honderden auteursrechten lobby/hobby clubs zijn en in elk land zijn er wel een paar te vinden.
Hierbij is het van belang dat TPB niet in Nederland gehost wordt en dus Brein geen zeggenschap behoort te hebben over auteursrechtenschendingen in het buitenland. Daar zijn de lobbyclubs voor in dat land, en de platen/film maatschappijen hebben genoeg geld om daar ook een clubje te starten. Eigenlijk is brein dus niet ontvankelijk in deze hele zaak.

Verder geeft de rechter aan dat hij een uitspraak van een andere rechter mee neemt. Dit kan natuurlijk niet. De rechter zal zelfstandig een besluit moeten nemen op basis van de hem bekende feiten en mag nooit een fout van een andere rechter overnemen.

Stellen dat BitTorrent vrijwel uitsluitend gebruikt wordt voor illegaal downloaden is onjuist, en het stellen dat er alternatieven zijn is niet aan de rechter. Mensen in een Ferrari kopen die ook niet om 120km/h op de snelweg te rijden, echter worden deze auto's ook niet verboden.

Brein vertegenwoordigt overigens niet alle auteursrechtenhebbenden, hierdoor zou een mafiapraktijk kunnen ontstaan waarbij artiesten zich verplicht moeten inschrijven bij 'de grote jongens' op het gebied van media omdat alle andere distributiekanalen worden gesloten.

Verder vind ik het knap dat de hele grondwet niet genoemd wordt. Vrije toegang tot media en informatie is toch iets wat bij een democratie hoort. Ik heb overigens nog nooit van een importeur gehoord dat hij last heeft dat zijn auto's ook gedownload worden ipv gekocht via de dealer. Misschien is het product, de service, de meerwaarde van het origineel of het distributie kanaal zodanig verouderd dat hier geen boterham meer mee te verdienen valt.

Zolang Brein niet kan bewijzen dat IEDEREEN die download, het product anders wel gekocht had, verliezen ze elke geloofwaardigheid en zouden ze niet ontvankelijk verklaard moeten worden. Net als een autodealer kan zeggen "mijn auto zou anders wel verkocht zijn als ze hem niet hadden gedownload"....
11-01-2012, 14:56 door Anoniem
Voor een IP blokkade zullen ze wel binnen 24 uur op een ander IP draaien, en voor het ander een nieuwe domeinnaam maken, of OpenDNS gebruiken.
11-01-2012, 15:02 door Anoniem
Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Het einde van het copyright in zijn huidige vorm komt door deze actie zeer snel dichter bij.
Iedereen is het intussen wel beu. Weg met copyrights of op zijn minst ernstig versoberen.

Dat is wat brein nu aan het bereiken is!! Ga vooral zo door!! Dit is een democratie; de meerderheid beslist.
Als je de meerderheid in de weg gaat lopen.............................

Of leven we toch niet in een democratie? heeft de groep met het meeste geld het hier nog steeds voor het zeggen?
11-01-2012, 15:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-01-2012, 15:13 door Shadeshroud
Door wizzkizz: @Shadeshroud en Leonr
Het is niet alleen een DNS blokkade. Het is zowel een DNS áls een IP-adres blokkade. Ze moeten dus ook al het verkeer van en naar IP-adressen die in gebruik zijn bij TPB blokkeren.

Dit is voor een VPN natuurlijk geen bezwaar, maar met alleen het gebruik van een andere DNS server ben je er dus niet. En voor andere ISP's geldt dit ook, BREIN heeft al aangekondigd om het van alle andere ISP's ook te gaan eisen: https://tweakers.net/nieuws/79288/stichting-brein-ook-andere-providers-moeten-the-pirate-bay-blokkeren.html


okey want in belgie is de pirate bay ook geblokeerd en daar was het zo opgelost met open dns
en idd ik heb echt een hekel dat iedereen tegenwoordig begint te censureren.
11-01-2012, 15:19 door NumesSanguis
Door Anoniem: De rechter is duidelijk een digibeet.
...

Verder vind ik het knap dat de hele grondwet niet genoemd wordt. Vrije toegang tot media en informatie is toch iets wat bij een democratie hoort. ...

In Nederland is het zo krom dat de grondwet alleen een richtlijn is, het heeft geen wettelijke kracht...
11-01-2012, 15:22 door Leonr
Wellicht kunnen ze eens een onderzoek starten naar de rechter die deze uitspraak gedaan heeft. Deze uitspraak lijkt gestoeld op een algeheel gebrek aan kennis van zaken en zo te zien ook een gebrek aan basisopleiding als je de cijfers van Brein op een dergelijke manier uit kunt leggen. Er bekruipt mij toch langzaamaan een gevoel van corruptie cq omkoping bij de rechterlijke macht.
11-01-2012, 15:33 door Anoniem
Ik vind het nog schokkender dat de rechters het verder aan stichting brein overlaten om de providers up-to-date ip-adressen en domeinen van de piratebay door te geven die de providers dan verplicht ook moeten blokkeren.

De rechters laten dus een niet-onafhankelijke partij voor honderdduizenden personen beslissen wat ze wel en niet mogen zien via hun providers!!!!! Ongehoord beschamende rechtspraak van drie rechters.

Tijd voor hogerberoep en betere verdediging. Begin maar met echt goed helder te krijgen waar het hier werkelijk om gaat!!!! Onze vrijheid en wijsheid om zelf te kunnen beslissen of we aan wet en fatsoen voldoen. Preventief blokkeren is ontnemen van vrijheid en mensen als schuldig aanwijzen voordat het bewezen is!!!!
11-01-2012, 16:03 door Anoniem
<a href="http://depiraatbaai.be/">http://depiraatbaai.be/</a>
11-01-2012, 16:15 door Anoniem
Door Anoniem: Blokkeren die handel.

Mensen moeten maar gewoon betalen voor produkten van anderen. Anders moeten de mensen zelf maar spellen,films,etc gaan maken.

Stelletje criminelen.

Brein klaagt over het downloaden van o.a. films. Dat de makers zo veel schade leiden. Hoe is het dan te verklaren dat voor het vijfde jaar op rij het aantal bioscoopbezoekers is toegenomen en dat er weer tientallen nieuwe zalen zijn bijgebouwd? Downloaden en delen van films is juist goede reclame voor die films. Daardoor gaan mensen eerder naar de bioscoop.

Je downloadt een crappy versie. Je vindt de film goed. Vervolgens ga je naar de bioscoop om er echt van te genieten.

Peter
11-01-2012, 16:20 door Anoniem
Door Anoniem: Punt 4.2 is al meer dan genoeg op aan te merken, 30% van hun steekproef zat bij Ziggo, okee, in hoeverre werkt bittorrent zo dat je vooral local peers en peers met vette verbindingen krijgt, en dus in Nederland mensen op de dikke kabel bij Ziggo? Lijkt me aannemelijk...

Het is zo eenvoudig om bittorent te voorzien van valse IP adressen. Brein heeft dat zelf een keer als verdediging opgevoerd toen er lijsten kwamen met downloads van hun IP adressen. En hetzelfde hebben we gister gezien met IP adressen die van de Tweede Kamer zijn geweest.

Ik kan er heel eenvoudig voor zorgen dat bijvoorbeeld 213.156.0.140 aangewezen wordt als een zeer actieve deelnemer aan illegale downloads en shares.

Peter
11-01-2012, 16:32 door Anoniem
Door Anoniem: <a href="http://depiraatbaai.be/">http://depiraatbaai.be/</a>

Die website gaat ook niet werken bij blokkade.
11-01-2012, 16:42 door Anoniem
Ik neem aan dat UPC en KPN ook deze website moeten verbieden.?
Lijkt me ook dat de providers in hoger beroep gaan.

Hoe willen de providers de toegang tot piratenbay blokkeren?
11-01-2012, 16:47 door Anoniem
En Brein is al zo'n betrouwbaar clubje...

Heb jaren geleden al wel 'es met ze te maken gehad: Mailtje, "Gaarne IP adressen zus-en-zo afsluiten wegens illegaal downloaden."

Mailtje terug, "Okee, kan je ook bewijs overleggen voor dat misbruik?"

Gek genoeg kwam daar nooit een zinvolle reactie op...
11-01-2012, 16:53 door Anoniem
Kijk dat de stichting Brein dom is kan ik me in vinden

Waarom is er niet meer druk op legale downloads voor een normale prijs
Als ik de DVD bij de Media,.,, zie liggen voor 2.95 en moet hier
in de Nederlandse Itunes 12:95 voor betalen vind ik dit raar .

Ik snap dan ook niet waarom dezelfde video in USA wel rond deze normale
prijzen zijn .

Zelf hou ik graag legaal , maar word door steeds meer middelen als
1 DVD met Piracy video's en intro war je niet goed van wordt
( deze zitten niet in de illegale versie )
2 Software met Keys , Max installatie keren
Bij aanpassing van de hardware ( lees nieuwe video of disk ) ben je al de pineut

Zo wordt je toch bijna gedwongen om het illegaal te doen .

Brein doe hier eens iets aan .
11-01-2012, 17:19 door Anoniem
Dit is net zoiets als de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor te hard rijdende automobilisten, het is zelfs zo krom dat de wegbeheerder z'n wegen moet afsluiten op straffe van een dwangsom wanneer zij dit niet doet. Het is een voorbode van een angstwekkende ontwikkeling waarbij Stichting Brein c.s. uit gaat maken naar willekeur welke websites er bezocht mogen worden en welke niet. De overbetaalde trollen gaan dus ook uitmaken welke papieren krant ik mag lezen?
11-01-2012, 17:21 door Anoniem
goed door het blunderen van de rechter hebben de advocaten van the piratebay een stok achter de deur om een blokkade in hoger beroep tegen te gaan.
11-01-2012, 17:32 door Anoniem
Anonymous gaat achter brein aan

http://pastebin.com/d5bEPf0Y
11-01-2012, 17:39 door Anoniem
Door Ice_Blade: Er is bij deze rechtspraak best wel met statistieken rommeld.

Goed opgemerkt. De beschrijving in 4.2 van wat Brein heeft aangevoerd doet vermoeden dat het niet Brein maar de rechter zelf is die de fout heeft gemaakt een procentuele verdeling van downloads over providers op te vatten als percentages downloadende abbonnees bij die providers.

Uit 4.2 blijkt dat ze in de grote steekproef 1477 IP-adressen van Ziggo en 240 van XS4ALL hebben gevonden. Dat schalen ze, zoals Ice_Blade ook al aangeeft, met behulp van statistieken van Google op naar 143500 klanten van Ziggo en 23500 van XS4ALL. Ziggo heeft volgens 1.17 1,5 miljoen breedbandaansluitingen, dus dit gaat over ongeveer 9,5% van de Ziggo-breedbandklanten. XS4ALL heeft volgens 1.19 267000 breedbandaansluitingen dus daar gaat het om 8,8%.

Er lijkt dus maar weinig verschil in torrentgedrag tussen de klanten van Ziggo en XS4ALL te zijn, en de rechter heeft de plank zwaar misgeslagen in deze cijfers. Of dat tot een andere uitspraak had geleid is maar de vraag, overigens. Ik acht echter bewezen dat de rechter nog veel minder verstand heeft van statistiek dan ik en dat zelf niet beseft ;-).
11-01-2012, 18:36 door SLight
Ik ben benieuwd wanneer na het plat gaan van thepiratebay.com de website van stichting BREIN plat gaat.

Edit:
ik kan de website van brein al niet bereiken, maar wel de webcache: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:C-gW0_3Z3qAJ:www.anti-piracy.nl/+stichting+brein&cd=3&hl=nl&ct=clnk
11-01-2012, 20:03 door Anoniem
Met verbazing heb ik de rechtspraak gelezen over het blokkeren van de The Pirate Bay. Zelf gebruik ik deze dienst niet, maar de ondeskundigheid waarmee men een blokkade wil afdwingen is opmerkelijk.

De feitelijke blokkering komt neer op een combinatie van IP adres blokkering (een uniek "telefoonnummer") en de DNS verwijzing (de gouden gids waarin een naam wijst naar een IP adres). Technisch gezien lijkt dit misschien prima, maar het is geen sluitende oplossing.

De vergelijking is te trekken met de vergelijking dat je de auto start, de rotonde op rijdt, om er achter te komen dat 1 van de 4 afslagen afgesloten is met een bordje "Verboden naar Amsterdam te rijden via de A28". Dit terwijl er natuurlijk meer wegen naar Rome (of Amsterdam) te bedenken zijn.

Ook hier heeft men aan gedacht, dit valt te lezen in hoofdstuk 4.35

4.35. Naar het oordeel van de rechtbank faalt het verweer dat een blokkade niet effectief en daardoor disproportioneel is. Er zullen ongetwijfeld abonnees zijn die de blokkades zullen (weten te) omzeilen zoals Ziggo en XS4ALL stellen. Dat is echter onvoldoende grond om de gevorderde blokkades af te wijzen. De blokkades zullen in ieder geval een extra barrière betekenen.

De uitspraak lijkt een functionele blokkering zijn, met dwangsom voor de providers indien ze een IP (reeks) of DNS record benaderbaar houden welke communicatie met TPB voorziet. Dit betekent dat een privepersoon of P2P netwerk wat toegang tot TPB geeft op wat voor manier dan ook op " de lijst" kan komen, en door geen enkele provider nog te benaderen is.

4.57. De rechtbank zal aan het uitvoeren van de gevorderde blokkering een termijn verbinden van tien werkdagen. Die termijn geldt zowel voor de blokkering van de thans opgesomde IP-adressen/domeinnamen/(sub)domeinen als voor eventuele latere aanvullingen aan deze lijst die zowel per fax als per aangetekende brief aan Ziggo en XS4ALL dienen te worden aangeleverd.

Een vreemde situatie; dit geeft Brein de mogelijkheid om zonder tussenkomst van een rechter IP adressen te blokkeren welke, volgens Brein, toegang tot TPB geven. Dit is in theorie iedereen die op wat voor manier contact met TPB heeft.

Dit is, om een Romeins dichter te citeren: ,,Qui custodiet ipsos custode'' oftewel "Wie houdt toezicht op de toezichthouders", een zorgwekkende ontwikkeling.

Bron: http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BV0549&u_ljn=BV0549
11-01-2012, 20:25 door lucb1e
Door Peter V: Advies van mijn kant.

Blokkeer dan ook meteen de site van BREIN.
Maar die site heeft niemand nodig. Ik zeg, sluit BREIN zelf van het internet af.

Edit:
Door SLight: Ik ben benieuwd wanneer na het plat gaan van thepiratebay.com de website van stichting BREIN plat gaat.
Ik probeerde het ook al maar ze waren al dood ^^. Downforeveryoneorjustme.com zegt hetzelfde, dus XS4ALL heeft niet BREIN geblokkeerd—iets wat ik wel ownage zou vinden.
11-01-2012, 21:17 door Anoniem
Zojuist de volgende website gelanceerd: http://www.anti-brein.nl/
11-01-2012, 21:39 door NumesSanguis
Er is een petitie rondgaande:
http://petities.nl/petitie/stop-de-acties-van-brein-tegen-vrij-internet
12-01-2012, 09:07 door Mysterio
Door Anoniem: Dit is net zoiets als de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor te hard rijdende automobilisten, het is zelfs zo krom dat de wegbeheerder z'n wegen moet afsluiten op straffe van een dwangsom wanneer zij dit niet doet. Het is een voorbode van een angstwekkende ontwikkeling waarbij Stichting Brein c.s. uit gaat maken naar willekeur welke websites er bezocht mogen worden en welke niet. De overbetaalde trollen gaan dus ook uitmaken welke papieren krant ik mag lezen?
Het is meer zo iets in de geest als de gemeente verplichten een pand af te sluiten waar illegale praktijken plaatsvinden. Iets wat wel vaker gebeurd. Niet dat ik het eens ben met deze manier van aanpak, maar het is terecht dat er iets gedaan moet worden aan het met voeten treden van het auteursrecht.

Het is gebleken dat hoewel de contant legaal voor een gering bedrag beschikbaar is, men toch kiest voor gratis. In die zin is het geen censuur, aangezien de content nog steeds beschikbaar is, maar dan onder andere via de legale wegen. De beschikbaarheid van de content is namelijk niet in het geding.

Er is geen sprake van at random sites blokkeren, er is een gegronde rede om aan te nemen dat deze site illegale praktijken faciliteert. Echter om deze verantwoordelijk bij de provider neer te leggen is een draconische oplossing die niet juist is.
12-01-2012, 13:28 door Anoniem
die ip-adressen zijn uit die prehistorische v4 reeks zeker??
12-01-2012, 14:43 door Anoniem
Er is een alternatief gemaakt op de Pirate Bay!: http://www.depiratebay.nl . Non-commercieel en opgericht voor en door downloaders.
12-01-2012, 18:49 door Anoniem
Torrenttrackers blokkeren
15-01-2012, 12:40 door Anoniem
google dns gebruiken of van isp veranderen. ps: voor de belgen www.depiraatbaai.be :).
16-01-2012, 13:50 door Anoniem
http://www.deblokkeer.nl -- Kan je gewoon op alle sites surfen die BREIN denkt te kunnen blokkeren.
30-01-2012, 12:31 door Anoniem
Bah, en dit is dan een website waar security mensen komen. Je zou verwachten dat die tegen het downloaden zijn van film/muziek/spellen die niet door de auteurs zijn goedgekeurd.

Security heeft ook met vertrouwen te maken en als de beveiligingsmensen al zo'n mindset hebben....

Stop het verkrijgen van niet-auteurs goedgekeurde produkten!
31-01-2012, 12:36 door Anoniem
Wat ze moeten doen is brein af sluiten van internet als brein van mij een internet pakket afnam en ze gingen mij dreigen met blokkades en rechtzaken zei ik kapen anders sluiten we je af van internet en zoek je maar een andere internet provider op brein moet gewoon afgesloten worden van internet !!!!!!!!!!!!!! en die website ook maar daar zorgt anonymouse al voor zoals te lezen is op nu.nl WEG MET BREIN !!!!!! je kan mij niet zeggen dat alles wat die tim kuik thuis heeft allemaal braaf gekocht is die download zelf ook daar durf ik op te wede.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.