image

Google: Chrome maakt het web veiliger

vrijdag 13 januari 2012, 12:14 door Redactie, 7 reacties

Security mag internetgebruikers niet in de weg zitten en de browser moet standaard veilig zijn. Dat zijn de twee fundamenten waarop Google de Chrome browser heeft gebouwd. "Toen we Chrome voor het eerst ontwikkelden, wisten we dat we een unieke kans hadden om de veiligheid van het web te verbeteren", zegt Travis McCoy van het Chrome Security Team. "Security is de basis van alles wat we bouwen."

Op de dag dat Microsoft tien jaar Trustworthy Computing viert, besloot Google de eigen principes te openbaren die het gebruikt om Chrome te beveiligen. "Er zijn veel technische details, maar de fundamenten zijn altijd eenvoudig geweest. Security moet je internetervaring aanvullen, en er geen afbreuk aan doen, en je browser moet standaard veilig zijn", aldus McCoy. Gebruikers zouden bijvoorbeeld geen configuratie-instellingen moeten wijzigen om veilig te kunnen surfen.

Principes
"We ondersteunen en financieren de gemeenschap van beveiligingsonderzoekers in hun werk om kwetsbaarheden te vinden, en als er lekken worden gevonden, zijn we er trots op dat we die sneller dan andere browsers patchen", stelt McCoy.

Google hanteert zeven principes bij de ontwikkeling van de browser: 'sta niet in de weg', 'ontwikkel voor 'defense in depth'', 'security is een team verantwoordelijkheid', 'snelheid is belangrijk', 'wees transparant', 'benader de gemeenschap' en 'maak het web voor iedereen veiliger'.

Reacties (7)
13-01-2012, 13:21 door Anoniem
Webveiligheid betekent voor mij ook privacy-veiligheid, maar daaraan schort het tegenwoordig. Browsersecurity zal wel een continue punt van aandacht moeten zijn, want het web is er niet veiliger op geworden. Ook worden veel websites meer en meer volgeladen met advertenties, et cetera.
13-01-2012, 14:20 door Eerde
Toch weer mooi van Google ;)
13-01-2012, 14:29 door Anoniem
Wij van WC-Eend adviseren ................
13-01-2012, 15:57 door Anoniem
Privacy komt niet voor in het lijstje :s
13-01-2012, 16:45 door Anoniem
Ja chrome kan wel een goede brouwser zijn,maar om je privacy te waarborgen ho maar.
We kennen Google toch wel?,ze willen alles van je weten.
14-01-2012, 10:43 door Anoniem
Dan gebruik je Iron als je zo bang bent voor je privacy. En update niet automatisch, waar iedereen ook bang voor schijnt te zijn...
15-01-2012, 00:01 door Anoniem
Aan mensen die lopen te zeuren dat ze geen privacy hebben dankzij google, wist je dat je het gebruik van targeted Adding kunt uitzetten? DWZ dat Google zo lief is om je niet te scannen en gewone willekeurige advertenties toont?
Ja dit kan, en stop nu met janken dat je geen privacy meer hebt op het internet.
zodoejedatdus
ga naar http://www.google.com/ads/preferences/
Klik daarna op de link op het einde van de "Uw categorieën en..." alinea
Dan kom je op een pagina met een lijst van de dingen waarvan Google denkt dat je erin geintereseerd bent, onderaan ergens kan je jezelf afmelden voor het Target-adding gedoe, wat zeggen we? Dankje Google om een optie in te bouwen om onze privacy te bewaren.
Gelieve dit ook aan andere mensen te vertellen zodat er op z'n minst al minder mensen komen die lopen te zeuren over hun privacy
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.