image

Cybergeneraal: defensienetwerk niet te verdedigen

vrijdag 13 januari 2012, 15:00 door Redactie, 3 reacties

De netwerken van het Amerikaanse ministerie van Defensie zijn in de huidige opzet niet te verdedigen. Dat laat Generaal Keith Alexander weten, hoofd van de National Security Agency (NSA) en het nieuwe Amerikaanse Cyber Command. Ondanks de tienduizenden beveiligingsspecialisten die voor hem werken, kunnen ze niet alle aanvallen stoppen. Het probleem wordt veroorzaakt door de opzet van het Pentagon-netwerk, dat uit 15.000 verschillende netwerken bestaat.

"15.000 enclaves: die kun je niet allemaal zien en je kunt ze niet allemaal verdedigen", liet Alexander tijdens een toespraak op de New Yorkse Fordham Universiteit weten. "Je moet een infrastructuur hebben die je kunt verdedigen." De 'cybergeneraal' wil het aantal netwerken dan ook van 15.000 naar 3.000 terugdringen. Ook wil hij dat het ministerie van Defensie de cloud op zoekt, wat volgens hem zowel goedkoper als eenvoudiger te beschermen is.

Bevoegdheid
"We weten dat waar nu zijn niet te verdedigen is. We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat zowel het ministerie van Defensie als de inlichtingendiensten deze kant opgaan", aldus Alexander. Op dit moment heeft het Pentagon nog niet de mogelijkheden om op private netwerken mee te kijken en daar in te grijpen als er iets gebeurt.

Als het aan de generaal ligt krijgt hij straks de bevoegdheid om dat wel te doen. "Dat zijn de voorwaarden die we op tafel hebben gelegd. Hoe en wat het congres kiest, zal een politieke beslissing zijn."

Reacties (3)
14-01-2012, 03:50 door Anoniem
Ja, koppel alle netwerken maar aan elkaar, da's makkelijk. Voor hackers. Oeps.
14-01-2012, 05:29 door Dev_Null
....Het Pentagon-netwerk dat uit 15000 verschillende netwerken bestaat
Zouden is Amerikanen (via D.a.r.p.a.) daarom het INTER-net hebben uitgevonden :-P
14-01-2012, 12:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.