image

Indiase hackers steunen rechtszaak tegen Symantec

zondag 15 januari 2012, 10:43 door Redactie, 1 reacties

De man die Symantec wegens het aanbieden van scareware aanklaagt, krijgt steun van de Indiase hackers die de broncode van Norton Utilities en Norton Antivirus wisten te bemachtigen. Volgens James Gross is Norton Utilities scareware vanwege de aanwezige beperkingen en de verschillende "performance utilities" waarvan alleen een testversie beschikbaar is. Deze week werd bekend dat hij een rechtszaak tegen het beveiligingsbedrijf aanspant.

Een week eerder onthulden Indiase hackers, die zich "Lords of Dharmaraja" noemen, dat ze de broncode van Symantec software uit 2006 hadden bemachtigd. Via Twitter laat een woordvoerder weten dat hij de rechtszaak tegen het anti-virusbedrijf steunt. "Mr.Gross geef het door aan een forensisch onderzoeker en win de rechtszaak." Verder stond er in de tweet een link naar de broncode van Norton Utilities, maar die werkt inmiddels niet meer.

Forensisc onderzoek
Gross had een forensisch expert ingehuurd, die vaststelde dat de Symantec software altijd rapporteert dat het systeem in een slechte conditie verkeert, ook al is dit niet het geval. "Volgens Symantec mist deze rechtszaak elke grond en daarom zal het bedrijf zich uitdrukkelijk verdedigen", zo laat het anti-virusbedrijf aan Security.nl weten.

De Indiase hackers melden via Twitter dat ze aanstaande dinsdag de volledige, 1,7GB grote broncode van Norton Antivirus zullen publiceren. "De rest volgt." Experts stelden eerde al vast dat het lek van de broncode geen groot beveiligingsrisico vormt, maar wel erg gênant voor Symantec is.

Reacties (1)
15-01-2012, 12:25 door SLight
Als gebruiker hoef je ook niet alles te geloven dat software je vertelt en Norton is er gewoon af te gooien. Fake anti-virus wilt ook dat je door klikt om nog meer malware binnen te halen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.