image

Virus steelt gegevens Japanse ruimteorganisatie

maandag 16 januari 2012, 11:01 door Redactie, 1 reacties

Een virus heeft de Japanse ruimteorganisatie JAXA geïnfecteerd en inloggegevens en andere vertrouwelijke informatie gestolen. De malware werd op een terminal van één van de werknemers ontdekt. Zowel gegevens op de computer, als informatie waar de werknemer via de machine toegang toe had, zijn volgens de Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) naar buiten gelekt. "We zijn nu bezig om de gelekte gegevens te bevestigen en de oorzaak te onderzoeken", aldus JAXA in een verklaring op de eigen website.

De computer van de werknemer bevatte informatie over de H-II Transfer Vehicle (HTV). Een transportvoertuig bedoeld voor het internationale ruimtestation (ISS). Het virus heeft mogelijk opgeslagen e-mailadressen, specificatie van en operationele gegevens over de HTV en inloggegevens van de computer gestolen

Infectie
De besmetting werd op 17 augustus ontdekt, maar is nu pas bekendgemaakt. Volgens JAXA werd het virus in augustus verwijderd, maar besloot men de computer continu te monitoren en te onderzoeken, omdat de machine nog steeds instabiel was en vreemd gedrag vertoonde. Op zes januari van dit jaar werd een spoor van een ander virus aangetroffen dat de gegevens van de computer had verzameld. Ook werd ontdekt dat de computer tussen 6 juli en 11 augustus naar buiten had gestuurd.

Naar aanleiding van de besmetting zijn alle wachtwoorden op de computer gewijzigd, om zo misbruikt van eventueel gelekte gegevens te voorkomen. "Op dit moment onderzoeken we de omvang van de schade en gevolgen", verklaart JAXA. Verder worden alle terminals nauwlettend in de gaten gehouden.

Reacties (1)
16-01-2012, 12:31 door spatieman
ojee.
wordt dadelijk ook geëist dat de hackers worden uitgeleverd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.