image

Pentagon wil biometrische controle personeel

maandag 16 januari 2012, 11:47 door Redactie, 3 reacties

Het Pentagon wil software waarmee het personeel via biometrische kenmerken kan authenticeren, zowel tijdens het inloggen als tijdens het werk zelf. Het Amerikaanse Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) vraagt daarbij om de hulp van de industrie. De wens is namelijk om de biometrische controle uit te voeren, zonder dat hiervoor nieuwe hardware wordt geïnstalleerd. In tegenstelling tot veel andere biometrische oplossingen, gaat het 'Active Authentication program' gebruikers niet alleen tijdens het inloggen, maar ook tijdens hun sessie controleren. Ook wordt er niet naar lichaamseigenschappen zoals vingerafdruk of iris gekeken.

Wachtwoord
Het Pentagon wil via het programma de aandacht verleggen van wachtwoorden en smartcards, naar software-gebaseerde biometrie, aldus Military & Aerospace Electronics. DARPA zou vooral interesse in biometrische toepassingen hebben die de ogen kunnen volgen, om zo de snelheid te meten waarmee iemand tekst op het scherm leest, maar ook de manier waarop de gebruiker informatie zoekt en die tot zich neemt. Aan de hand van deze eigenschappen zou de software een "cognitieve vingerafdruk" van de gebruiker kunnen maken.

Op dit moment wordt er voornamelijk met alleen wachtwoorden gewerkt en is er geen manier om de gebruiker te verifiëren zodra die is ingelogd. Een aanvaller kan zo toegang tot vertrouwelijke systemen krijgen als hij het wachtwoord weet te bemachtigen, of als de geauthenticeerde gebruiker bijvoorbeeld zijn werkplek verlaat zonder de computer te vergrendelen. Het DARPA heeft bedrijven nu gevraagd om hun idee en voorstel voor 6 maart van dit jaar op te sturen.

Reacties (3)
16-01-2012, 12:05 door Anoniem
Wat heeft het voor zin om de ogen te volgen?
Leessnelheid kan je trainen. Als je veel leest ga je vanzelf sneller lezen.
16-01-2012, 22:48 door Anoniem
Als je veel leest ga je vanzelf sneller lezen.
En na een avondje stappen meestal veel trager.
17-01-2012, 08:23 door Anoniem
Er zal maar iemand toegang hebben tot de database met leessnelheden en jouw gegevens veranderen... dan kom je er NOOOIt meer in.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.