image

"Android-tablet moet veiliger voor Derde wereld"

dinsdag 17 januari 2012, 13:57 door Redactie, 3 reacties

Tijdens de CES onthulde het One Laptop Per Child (OLPC) project een tablet voor de Derde wereld, maar deze toekomstige gebruikers zijn nog niet bekend met de gevaren van het web. De XO-3 bevat een 8-inch scherm en draait op een 1GHz Marvell ARMADA PXA618 processor, heeft 4GB opslag en 512MB werkgeheugen. "Dat maakt het beter dan de originele iPad, voor 100 dollar!", zegt Johanna Puustinen van anti-virusbedrijf Norman. Het apparaat heeft een WiFi-verbinding, een handslinger om de accu op te laden en optioneel een zonnepaneel. Als besturingssysteem wordt Linux of Android gebruikt.

"Beide platformen zijn relatief open en populair, wat suggereert dat de OLPC allerlei Android-gerelateerde beveiligingsproblemen naast deze betaalbare tablets in de Derde wereld introduceert", merkt Puustinen op. Het kan dan gaan om scareware, kwaadaardige apps en zaken als een Google kill-switch.

Beveiliging
De tablets zullen niet voor Westerse consumenten beschikbaar zijn, aangezien de OLPC voornamelijk aan overheden wordt verkocht. Die kunnen het dan onder de burgers verspreiden. Zo hebben Uruguay en Nicaragua al 75.000 exemplaren besteld. "Dat betekent dat het publiek van de tablet mogelijk onbekend met de gevaren van het web is", zegt Puustinen. "De beveiligingsinstellingen moeten dan ook worden opgekrikt."

Reacties (3)
17-01-2012, 22:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-01-2012, 17:06 door Anoniem
Inderdaad, net of ze daar even Wifi hebben in hun krotje..

Dit is gewoon een goedkoop android-tabletje die je bij de bart-smit kan vinden.
Beter dan de eerste iPad?

1. Zou wat zijn als je iets op de markt brengt wat nog slechter is dan een product dat 2 jaar oud is.
2. Ik durf te wedden dat hij niet beter is, alleen al het feit dat er een goedkoop touchscreentje in zit zegt genoeg.
18-01-2012, 17:30 door Anoniem
Die mensen kunnen niet eens voorzien in de eerste levensbehoeftes laat staan dat ze weten hoe een tablet pc werkt :S
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.