image

Mozilla vertraagt uitrol Firefox 9

woensdag 18 januari 2012, 13:49 door Redactie, 1 reacties

Mozilla heeft nog niet alle gebruikers van Firefox 8 de nieuwste versie aangeboden, zo liet de browserontwikkelaar tijdens een online meeting voor ontwikkelaars weten. In eerste instantie was de update alleen handmatig te downloaden. "Dat is waarom minder dan 3 miljoen mensen Firefox 9.0 in plaats van 9.0.1 kregen", aldus een verslag van de wekelijkse Mozilla platform meeting.

In de eerste paar dagen van 2012 werd de automatische update functie volledig geactiveerd, waarbij vervolgens tien procent van de Firefox-installaties de nieuwe update kreeg aangeboden. Inmiddels zouden zo'n vijftien miljoen Firefox-gebruikers Firefox 9.0.1 hebben geïnstalleerd. "We hebben de automatisch updates weer uitgeschakeld om de gegevens te bekijken."

Uitrol
Daarbij vraagt Mozilla de ontwikkelaars om op te letten op nieuwsberichten over de trage uitrol van Firefox 9. In dat geval wordt er gevraagd contact met het medium op te nemen, zodat Mozilla kan uitleggen wat er werkelijk gebeurt.

Een woordvoerder wijst echter naar de release notes van Firefox 9. "We beheren en monitoren de snelheid van de automatische updates, om een soepele release te verzekeren. Gebruikers kunnen altijd via de browser controleren of ze over de laatste updates beschikken."

Reacties (1)
18-01-2012, 22:35 door Anoniem
Lekker dan met critical vulnerability fixes..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.