image

Google Chrome OS overleeft hackerwedstrijd

zondag 10 maart 2013, 10:49 door Redactie, 1 reacties

Hackers zijn er deze week niet in geslaagd het Google Chrome OS te hacken, waardoor Google 3 miljoen dollar aan prijzengeld op zak kan houden. Dat laat de zoekgigant via Twitter en Google+ weten. Woensdag en donderdag vonden er in het Canadese Toronto twee hackerwedstrijden plaats, Pwn2Own en Pwnium. De laatste werd door Google georganiseerd en draaide het om het hacken van Chrome OS.

Dit is het besturingssysteem dat voor de Chromebook wordt gebruikt. Deelnemers konden flinke bedragen winnen, in totaal was er 3,14159 miljoen dollar aan prijzengeld beschikbaar. Veel meer dan de ruim 500.000 dollar die voor Pwn2Own beschikbaar was. Tijdens dit evenement moesten hackers populaire browsers en browserplug-ins zien te kraken.

Deadline
De Google Chrome browser werd tijdens Pwn2Own wel gehackt. Het hacken van Chrome OS bleek een ander verhaal. Een succesvolle kraak van Chrome OS op systeemniveau via het gastaccount leverde 110.000 dollar op. Een hack waarbij het systeem blijvend werd gecompromitteerd was goed voor 150.000 dollar.

Op verzoek van verschillende onderzoekers werd de deadline verlengd, maar ook dit bood geen soelaas. Wel zal de zoekgigant ingezonden werk onderzoeken om te bekijken of het dit als een 'gedeeltelijke exploit' kan kwalificeren.

Reacties (1)
11-03-2013, 15:57 door Quovadis
Ik sta me af te vragen of dat alleen voor de Google Chrome browser geldt of ook voor andere browsers zoals Iron en Comodo Dragon die de Chrome engine gebruiken?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.