image

Senator trekt SOPA-steun in na actie internetbedrijven

donderdag 19 januari 2012, 10:36 door Redactie, 5 reacties

De actie tegen de Amerikaanse SOPA- en PIPA-wetsvoorstellen die online piraterij tegen moeten gaan, heeft succes opgeleverd. Gisteren gingen honderden websites op zwart uit protest tegen SOPA en PIPA, waardoor grootschalige internetcensuur en beperking van internetvrijheid mogelijk worden. Senator Marco Rubio uit Florida, die één van de medesponsors van PIPA was, heeft officieel zijn steun voor PIPA ingetrokken en roept op tot meer discussie voordat nieuwe copyrightwetgeving wordt geïntroduceerd.

Helden
Het voorbeeld van Rubio werd door meerdere senatoren gevolgd. Uiteindelijk trokken in totaal achttien senatoren hun steun in, waaronder zeven medesponsors. Eén van de medesponsors Twittert dat Senaatleider Harry Reid doorzette met een gebrekkige wetgeving waar nog veel aan moet gebeuren.

De invloedrijke Heritage Foundation liet later op de dag weten dat het SOPA en PIPA als belangrijk onderdeel aan de stemwijzer toevoegt. Het conservatieve blog Redstate onthaalt senatoren die hun steun opzeggen als helden die de juiste beslissing maken.

Reacties (5)
19-01-2012, 11:27 door Anoniem
Amerikaanse SOPA is een oorlogsverklaring aan Nederland.
19-01-2012, 12:04 door Anoniem
Jansen en Jansen in Kuifje zouden kunnen zeggen: Sterker, SOPA is de zwanenzang van een exploitatieve industrie die meent dat het recht op exploitatie eeuwigdurend is. De boekhouders en investeerders van deze industrie zijn de grootste belemmering voor innovatie op het gebied van media (al dan niet op internet). Dat zij decennia hebben vastgehouden aan een failliet distributie- en business model en in die tijd de middelen hebben verzameld om invloed te kopen in de amerikaanse politiek, geeft aan hoe droef het is gesteld met deze (conservatieve) lieden.
19-01-2012, 12:47 door Anoniem
Zet een paar komma's en alles is weer ok.
19-01-2012, 14:27 door Anoniem
Door Anoniem: Amerikaanse SOPA is een oorlogsverklaring aan Nederland.

Dat klinkt als een spatieman-opmerking. :)
20-01-2012, 15:08 door spatieman
Goh, een anoniem lafbekje spreekt...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.