image

China verplicht echte identiteit voor Twitter-klonen

donderdag 19 januari 2012, 11:11 door Redactie, 2 reacties

China is een test begonnen waarbij het gebruikers van Twitter-achtige websites en microblogs verplicht om hun echte identiteitsgegevens tijdens de registratie te gebruiken. Via de registratie met echte gegevens wil de Chinese overheid meer controle over sociale netwerksites krijgen, wat inmiddels fora zijn geworden waar internetgebruikers zich kritisch over de overheid uitlaten. De verschillende Chinese microblogging-sites hebben bij elkaar zo'n 250 miljoen gebruikers.

De Chinese overheid wil de microblogs niet verbieden, maar door een strengere controle wil het de "gezonde ontwikkeling" van het internet bevorderen, aldus staatsfunctionaris Wang Chen. "Microblogs kunnen de mening van het publiek weergeven. Ze kunnen ook voor aansprakelijkheid en maatschappelijke ontwikkeling zorgen."

Pseudoniem
De "real-name" registratie voor microblogs is eind vorig jaar begonnen in Beijing, Sjanghai, Tianjin, Guangzhou en Shenzhen. Zodra de test is afgerond, wordt het naar andere Chinese provincies uitgerold.

Wanneer dit gepland staat kan Wang niet zeggen. Voor de registratie moeten internetgebruikers hun ID-nummer gebruiken. Ze mogen wel onder een pseudoniem berichten en updates online plaatsen.

Reacties (2)
19-01-2012, 12:18 door Anoniem
Zeaux...even een paar ID's uitwisselen...
20-01-2012, 00:21 door spatieman
er zijn duizende li-hu'ngs
dan dat wordt een probleem
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.