image

Symantec patcht pcAnywhere na broncode-lek

dinsdag 24 januari 2012, 22:01 door Redactie, 3 reacties

Symantec heeft een "hotfix" uitgebracht voor verschillende lekken in pcAnywhere. De noodpatch komt na de onthulling dat hackers in 2006 bij het beveiligingsbedrijf wisten in te breken en vervolgens de broncode van Norton Antivirus Corporate Edition, Norton Internet Security, Norton Utilities, Norton GoBack en pcAnywhere buitmaakten. In eerste instantie gaf Symantec nog een derde partij de schuld van het lekken van de broncode.

Eén van de hackers liet weten dat de broncode van pcAnywhere aan de "blackhat gemeenschap" zou worden gegeven, zodat die hier zero-day exploits voor zou kunnen ontwikkelen. PcAnywhere is software waarmee op afstand op computers is in te loggen. Een woordvoerder van Symantec stelde vorige week dat gebruikers van het programma een verhoogd beveiligingsrisico lopen.

Hotfix
Het beveiligingsbedrijf heeft nu een hotfix voor meerdere lekken in pcAnywhere 12.5 SP3 en pcAnywhere Solutions 7.1 GA, SP1 en SP2 uitgebracht. Om wat voor kwetsbaarheden het gaat en of die met het lekken van de broncode verband houden laat Symantec niet weten.

Reacties (3)
24-01-2012, 22:12 door SLight
Oplossing TeamViewer
25-01-2012, 10:31 door Anoniem
Of RDP
25-01-2012, 11:25 door Preddie
Je moet dit soort software helemaal niet willen gebruiken ..... maargoed omdat veel beheerders niet verder komen dan de muis en klikken ipv shell.

TeamViewer is leuk verzonnen maar absoluut not done als je de authenticatie server niet in je eigen netwerk hebt staan (wat het geval is bij de gratis oplossing)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.