image

Twitter koopt beveiligingsbedrijf Dasient

woensdag 25 januari 2012, 11:38 door Redactie, 0 reacties

Twitter heeft beveiligingsbedrijf Dasient overgenomen, dat vorig jaar nog een financiële injectie van Google kreeg en door ex-werknemers van de zoekgigant is opgericht. Dasient biedt malwarebescherming voor internetproviders, websites en advertentienetwerken. Door de overname zal de technologie, tools en kennis van het bedrijf binnen Twitter worden opgenomen. De laatste tijd specialiseerde Dasient zich vooral in het beveiligen van advertenties en de inhoud van advertentienetwerken.

Malvertisement
De afgelopen jaren kwam het regelmatig voor dat cybercriminelen kwaadaardige code in advertenties wisten te verstoppen. Die advertenties werden vervolgens op drukbezochte websites getoond. Bezoekers van deze websites die bijvoorbeeld hun Adobe Reader, Java of Flash Player niet up-to-date hadden, werden dan automatisch met malware geïnfecteerd. In sommige gevallen werd de door de websites gebruikte advertentiesoftware gehackt, in andere gevallen deden de criminelen zich als legitieme klant voor die wilde adverteren.

De software van Dasient moet kwaadaardige advertenties herkennen. Onlangs nam Twitter ook al Whisper Systems over. Dit bedrijf ontwikkelde beveiligingssoftware voor Android Smartphones. Hoeveel Twitter voor Dasient betaalt is niet bekendgemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.