image

Minderjarige app-hacker niet aangeklaagd

donderdag 26 januari 2012, 13:53 door Redactie, 1 reacties

Een minderjarige Australische hacker die een populaire gay-app hackte, en daardoor toegang tot naaktfoto's, intieme chatberichten en andere persoonlijke informatie kreeg, is nog altijd niet aangeklaagd. De "Grindr app" heeft zo'n 100.000 Australische gebruikers, en wordt wereldwijd door zo'n half miljoen mensen gebruikt. Via de kwetsbaarheid kon de hacker zich als andere gebruikers voordoen.

De Australische wet verbiedt het op ongeautoriseerde wijze toegang krijgen tot, of aanpassen van, afgeschermde gegevens. De maximale gevangenisstraf die hiervoor staat is twee jaar, waarbij iedereen boven de veertien jaar aansprakelijk gehouden kan worden. Op het moment dat de hacker de kwetsbaarheid openbaarde, was hij minderjarig.

Een woordvoerder van Grindr stelt dat het bedrijf "juridische en technische acties" tegen de website van de hacker heeft genomen. De website is inmiddels niet meer toegankelijk. Volgens de woordvoerder zouden er geen foto's zijn onderschept en zou de heteroseksuele versie niet met het probleem te maken hebben.

Reacties (1)
26-01-2012, 14:31 door Anoniem
Tja, je bent jong en nog niet uit de kast gekomen.
Moet ie maar snel in terug gaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.