image

Twitter gaat tweets lokaal censureren

vrijdag 27 januari 2012, 09:44 door Redactie, 2 reacties

Aangezien sommige landen waar Twitter actief is een andere opvatting over vrijheid hebben, gaat de microbloggingdienst tweets lokaal censureren. Dat kondigde het bedrijf gisterenavond aan. "Door onze internationale groei zullen we landen betreden die verschillende ideeën over vrijheid hebben. Sommigen verschillen zoveel van ons idee van vrijheid, dat we daar niet kunnen bestaan. Anderen zijn gelijk, maar verbieden wegens historische of culturele redenen bepaalde content, zoals Frankrijk en Duitsland die pro-Nazi content verbieden."

Voorheen werden ongewenste tweets wereldwijd verwijderd, maar vanaf nu gaat dat alleen voor de landen gelden waar de inhoud van de berichten verboden is. Ook gaat Twitter melden als het gedwongen werd om content te censureren en waarom. De microbloggingdienst heeft tevens de samenwerking met Chilling Effects uitgebreid. Dit project houdt wereldwijde censuur bij.

Via deze pagina worden oproepen van partijen om content te verwijderen in kaart gebracht. Inmiddels heeft Twitter meer dan 4.000 "Cease and Desist Notices" ontvangen, voornamelijk wegens de schending van auteursrechten.

Reacties (2)
27-01-2012, 15:05 door Dev_Null
Das weer een mooie technologische motivatie-reden om SAMEN iets uit te gaan vinden wat dit censuurspook overstijgd.
(Internet) technologie genoeg om met elkaar - onmgecensureerd - in kontakt te komen en te blijven.
27-01-2012, 20:48 door Anoniem
Dat gebeurd er als een rijke oliesjeik flink wat aandeeltjes in die club heeft. Ik denk dat we er goed aan doen om zelf een open source project te beginnen met behulp van TOR en wat anonymous vrienden en ieder ander die het belangrijk vindt om eigen regie te behouden. Tijd voor een Web Transition.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.