Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

antivirus voor android

28-01-2012, 18:48 door Anoniem, 5 reacties
Iemand tips voor antivirus voor de android ,welke goed ?
Reacties (5)
28-01-2012, 21:04 door SLight
Het begint met een g en het eindigt op oogelen.
28-01-2012, 21:36 door Anoniem
ja google komt mijn bekend voor ,maar ik wil graag weten wat mensen er van vinden ,welke vinden ze goed en welke niet ,
heeft het wel zin en antivirus op je android of juist niet ,want ik heb er mijn vraagtekens bij .
29-01-2012, 00:56 door Anoniem
Het installeren van antivirussoftware op een Android smartphone of tablet heeft totaal geen zin, blijkt uit onderzoek. Opvallend vaak wordt helemaal niets van rondzwervende malware afgevangen.
space invader, threat, virus

Consumenten en IT'ers die gratis antivirusscanners op Android installeren verdoen feitelijk hun tijd, zo blijkt uit onderzoek van een onafhankelijk Duits testbedrijf. "Tijdens het testen bleek dat de meerderheid aan gratis producten in feite niet werkt", zegt CEO Andreas Marx van AV-test. Dat resultaat mag teleurstellend genoemd worden, aangezien het Android-platform het meest vatbaar is gebleken voor malware.

De Duitsers testten zeven gratis antivirusscanners voor het Android-platform en zagen dat de beste app slechts een derde van alle tot nog toe bekende malwarepatronen wist te detecteren. De andere applicaties wisten niet boven de 6 procent uit te komen. AV-test testte Zrgiu Antivirus Free, Bluepoint Antivirus Free, GuardX Antivirus, Kinetoo Malware Scan, LabMSF Antivirus beta, Privateer Lite en Zoner Antivirus Free werden onderworpen aan 172 bekende malwarepatronen. Vier van de zeven applicaties wisten niet één bekende malwaresignatuur te detecteren, terwijl een andere app niet verder dan twee stuks kwam.

De best presterende software, Zoner Antivirus Free, detecteerde 8 van de 10 virussignaturen tijdens de installatie, terwijl andere drie apps slechts 1 van de 10 oppikten bij het installeren van het APK-bestand. De drie andere applicaties detecteerden helemaal niets. Bij de handmatige scan op malwarepatronen detecteerde Zoner 55 van de 172 patronen.

Het bedrijf vergeleek de gratis oplossingen met de betaalde producten van bedrijven als F-Secure en Kasperksy en concludeerden dat deze meer dan 50 procent van de malware wel detecteren en alle 10 de installaties voortijdig afbraken. Het bedrijf is van plan in de volgende test ook commerciële producten mee te nemen om dan ook iets te kunnen zeggen over de vraag in hoeverre betaalde producten een Android-apparaat beschermen. Het rapport over de gratis virusscanners is hier (pdf) te lezen.
UPDATE: Vermoedens toetsen in wetenschappelijk onderzoek

We hebben nog even gebeld met de onderzoekers van het Duitse AV-Test. Op basis van commentaren op dit artikel en de vragen die zelf bij de redactie opkwamen wilden we nagaan hoe deze lijst van Android antivirussoftware tot stand is gekomen.

"We hebben ons voor deze test bewust geconcentreerd op de minder populaire tools", zegt AV-Test CEO en technisch verantwoordelijke voor het onderwerp Maik Morgenstern tegen Computerworld.nl. "De lijst is opgesteld op basis van commentaren in de Android Market. We wilden nagaan in hoeverre onze vermoedens dat deze software inderdaad niet werkt konden worden getoetst in een wetenschappelijk onderzoek. Het voorgevoel wat we hadden, werd door dit onderzoek bevestigd."

Volgens Morgenstern was het nooit de bedoeling dat media dit onderzoek op zouden pikken met de conclusie dat antivirus voor Android niet werkt. "Wij hebben nooit de indruk willen wekken dat het hierbij om een breed vergelijkend onderzoek gaat. Het onderzoek is de eerste in een reeks van onderzoeken naar security op het Android-platform."

Die andere onderzoeken, waaronder een antivirustest waarbij alle beschikbare antivirusproducten worden meegenomen, staan in de planning voor publicatie in de eerste drie maanden van volgend jaar. "Naar aanleiding van de commentaren die op dit onderzoek zijn binnengekomen, zijn er ook bij ons nieuwe vragen gerezen. We hopen in het nieuwe onderzoek alle commerciële producten mee te nemen, afhankelijk in hoeverre de leveranciers daar aan mee zullen werken."

Een algemene conclusie over de betrouwbaarheid van antivirussoftware voor Android valt dus nog niet te trekken. Begin 2012 zullen we ongetwijfeld meer gaan horen van deze Duitse onderzoekers.

dit heb ik van een website .
29-01-2012, 02:45 door Anoniem
Alle ICT devices hebben antivirus nodig, win/mac/linux/unix. Niet mijn persoonlijke mening maar best practice en wat iederen security specialist weet.
Ook voor android zijn er gratis en commerciele oplossingen.
Check de Market, AVG free kan je krijgen. F-secure verkoopt ook een commerciele versie,

Het is aangetoond dat er steeds meer kwaadaardige apps de weg naar de Android Market weten te vinden.
29-01-2012, 08:42 door Euro10000
Indien je weet hoe beveiligen werkt (of soms niet werkt), dan weet je dat je een virusscanner nodig hebt. Of dit nu meteen is weet ik niet, maar als je maar iets verkeerd download/installeert, dan heb je een virus/spyware in je systeem.
Android is wel een stuk beter beveiligd dan een windows pc, maar je zit nog steeds met installeren van software, dus of deze spyware of virusvrij is. Gelukkig heeft android wel de user geen admin gemaakt wat heel veel veiliger is.

Dus google erop los.
android+virusscanner+review
android+virusscanner+test
android+virusscanner
android+security
etc.

Wat bij android wel belangrijks is of er update's komen en geïnstalleerd worden. Hier hoor ik op het internet klachten over, dat er niet geupdate wordt, en dit is natuurlijk zeer gevaarlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.