image

Leerlingen opgepakt wegens hacken schoolcijfers

zaterdag 28 januari 2012, 20:34 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse politie heeft drie leerlingen van een school gearresteerd wegens het veranderen van hun cijfers door USB-keyloggers op de computers van leraren te installeren. De tieners werden op verdenking van inbraak aangehouden. Ze zouden naast wijzigen van hun cijfers, ook de papieren versies van examens uit de bureaus van de leraren hebben gestolen. De antwoorden van deze examens werden aan klasgenoten verkocht voordat de examens werden gegeven.

De leraren kwamen pas recentelijk achter de aangepaste cijfers, toen een leerling het schandaal aan een systeembeheerder meldde, en de leraren verschillen in hun eigen boekhouding zagen. Het aanpassen van de cijfers zou enkele maanden geleden begonnen zijn, toen de leerlingen het slot van één van de conciërgekamers wisten open te maken. Vervolgens werd hier een loper gestolen, waarmee ze toegang tot meerdere klaslokalen hadden. Daar werden de papieren versies van de examens meegenomen en de computers gemanipuleerd.

Keylogger
"Ze waren behoorlijk slim", zegt politiesergeant Steve Barber. "Ze wisten precies wat ze met de computers moesten doen." De tieners installeerden een USB-keylogger tussen de computer en het toetsenbord, waarmee de gebruikersnamen en wachtwoorden van de leraren werden opgeslagen. Tijdens latere inbraken werden de keyloggers weer opgehaald en konden ze via het internet inloggen op het schoolsysteem om hun cijfers aan te passen.

Het ging om kleine aanpassingen waardoor ze net iets hoger scoorden, aldus Barber. Mogelijk zijn twaalf leerlingen bij het aanpassen van de cijfers of ontvangen van gestolen examens betrokken. De school gaat alle sloten vervangen en zegt de netwerkbeveiliging aan te scherpen. Verder krijgen leraren het advies om hun wachtwoorden te wijzigen, zowel van schoolaccounts als van persoonlijke bank- en andere accounts die vanaf de schoolcomputers zijn benaderd.

Reacties (4)
29-01-2012, 14:51 door Anoniem
Behoorlijk slim... die dingetjes van 30 euro /stuk .. Hardware keyloggers
En dan de toetsen die je vond verkopen ..Nee zo weet je zeker dat je buiten het viezier blijft.
Leuke smoes
30-01-2012, 11:04 door Dev_Null
Wanneer komen hier eens meer berichten uit ons eigen land redactie van www.security.nl?
30-01-2012, 16:27 door Anoniem
Door Dev_Null: Wanneer komen hier eens meer berichten uit ons eigen land redactie van www.security.nl?
Wanneer leerlingen stoppen met het spelen van internetspelletjes die niet veel opleveren:P
03-02-2012, 12:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Dev_Null: Wanneer komen hier eens meer berichten uit ons eigen land redactie van www.security.nl?
Wanneer leerlingen stoppen met het spelen van internetspelletjes die niet veel opleveren:P
sws +1 voor die opmerking
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.